Confiscate de poliţişti: carne, cartofi şi alte produse pentru petrecerea PDL de 1 Mai

| 01 mai, 2014

Sute de kilograme de cartofi, zeci de kilograme de carne şi semipreparate din carne, dar şi alte produse destinate unei petreceri organizate de PDL Arad de 1 Mai, la care urma să se ofere gratuit sute de porţii de tocăniţă la ceaun, au fost confiscate, joi, de autorităţi, pentru lipsa documentelor

Poliţia din Arad a oprit în trafic, în apropiere de locul în care PDL pregătea o petrecere de 1 Mai, două microbuze care transportau sute de kilograme de cartofi în saci, zeci de kilograme de carne de porc şi semipreparate din carne, precum carne de mici, dar şi zeci de kilograme de ceapă şi alte legume, confiscând marfa pentru că şoferii nu aveau documente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Arad, Ovidiu Liber, produsele erau transportate fără documente de provenienţă sau facturi de achiziţie, marfa fiind confiscată, iar şoferii sunt audiaţi.

Provenienţa cărnii este verificată de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad.

Preşedintele organizaţiei municipale Arad a PDL, Geanina Pistru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că produsele erau destinate uneia dintre cele trei petreceri de 1 Mai organizate în locuri de agrement din oraş, la care urma să se prepare la ceaun tocăniţă de cartofi cu carne de porc.

"Nu înţelegem din ce motiv au confiscat aceste produse, care erau cumpărate de la piaţă. Am avut mai mulţi saci de cartofi şi vreo 50 de kilograme de carne de porc cumpărată tot de la piaţă. Acestea urmau să ajungă la o petrecere din cartierul Micălaca", a declarat Pistru.

Conform sursei citate, din cauză că produsele au fost confiscate, petrecerea se va amâna cu câteva ore.

"Vom face tocăniţele, aşa cum am promis, pentru că vom cumpăra alte produse necesare", a declarat Pistru.

Liderul PDL Arad a susţinut că a observat încă de dimineaţă maşini de poliţie care supravegheau zonele în care se pregăteau petrecerile PDL.

"Nu au putut intra în spaţiile în care ne-am organizat pentru că sunt private. Şi petrecerea din Micălaca, de pe malul Mureşului, a fost mutată dintr-o zonă pubilcă într-un spaţiu privat", a precizat Pistru.

Marţi, preşedintele organizaţiei municipale Arad a PDL, Geanina Pistru, declara că de 1 Mai "va fi respectată tradiţia ultimilor şase ani" privind ieşirile la iarbă verde cu membri şi susţinători ai partidului, urmând să fie organizate petreceri cu tocăniţă de cartofi cu carne de porc, preparată la ceaun.

Petrecerile erau programate în trei locuri preferate de arădeni pentru ieşiri la iarbă verde - pe malul Mureşului în cartierul Micălaca, la locul de agrement Port Arthur din cartierul Aradul Nou şi în incinta Ştrandului termal "Bidi", frecventat în special de pensionari.

"În fiecare din aceste locuri vom prepara tocăniţă la ceaun, în total aproximativ două mii de porţii. Vom avea şi bere, iar participanţii vor fi în general membri şi simpatizanţi, dar aşteptăm pe oricine doreşte să ni se alăture", declara Pistru, care preciza că porţiile vor fi oferite gratuit.

Anul trecut, câteva sute de persoane au stat la cozi pentru a primi câte o porţie de fasole cu ciolan şi cârnăciori, la o petrecere organizată de PDL pe malul Mureşului, în cartierul Micălaca, unde s-au adunat peste o mie de persoane, între care lideri locali şi parlamentari ai partidului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ