PMP: S-a creat o 'frăţie ipocrită' PDL-PSD la respingerea arestării deputatului Florin Popescu

| 28 apr, 2014

Partidul Mişcarea Populară (PMP) afirmă că PSD şi PDL încearcă să pună pe seama parlamentarilor PMP votul de luni din cadrul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor privind respingerea solicitării DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu, care a intrat în Parlament în 2012 candidând sub sigla PDL.

'PMP constată că a luat naştere frăţia ipocrită PSD-PDL, care încearcă prin orice mijloace să acopere realitatea despre două formaţiuni aflate la apusul popularităţii lor. Această frăţie se străduieşte să pună pe seama parlamentarilor PMP votul de astăzi, 28 aprilie a.c., din cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, privind respingerea arestării preventive a domnului deputat Florin Popescu. Parlamentarii PMP sunt mai presus de orice bănuială, cât timp nu sunt membri în această Comisie. Este, de asemenea, de notorietate poziţia oficială a PMP în care se reiterează faptul că susţinem independenţa justiţiei. PMP nu este nici PSD şi nici PDL, astfel că nu va ridica ziduri în faţa Justiţiei. De altfel, domnul Florin Popescu a decis să se retragă din toate funcţiile şi din toate activităţile din PMP', afirmă PMP într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Acelaşi partid declară că liderul PDL, Vasile Blaga, ar trebui să-şi amintească faptul că subiectul care vizează ancheta DNA este din alegerile din 2012. 'Îi amintim preşedintelui democrat liberal că subiectul care vizează ancheta DNA este din alegerile din 2012, atunci când Vasile Blaga era şeful campaniei electorale a PDL. De asemenea, domnul Vasile Blaga ar trebui să-şi amintească faptul că nu PMP are contracte cu statul, ci ginerele său. PMP nu face blaturi şi nu are interese comune cu actuala putere. PMP este un partid nou, care s-a angajat să facă o politică altfel şi asigură cetăţenii că nu va încerca sa obţină voturi, oferind clasicele pungi cu 'cadouri', specifice partidelor vechi şi nereformate', mai susţine PMP în documentul citat.

PMP afirmă că în mod cert s-a conturat 'o înţelegere ascunsă' a PDL cu PSD, în ciuda 'limbajului dublu' pe care îl utilizează Vasile Blaga. 'Adversarul nostru rămâne partidul lui Dragnea şi Mazăre şi al altor baroni locali, uneori numit, din greşeală, partidul lui Ponta. Electoratul de centru dreapta aşteaptă să îl vadă şi pe liderul PDL atacând PSD-ul şi nu Mişcarea Populară', potrivit comunicatului PMP.

Precizările PMP survin unei declaraţii a PDL potrivit căreia în Parlament funcţionează 'un pact pentru imunitate' PSD-PMP şi condamnă votul deputaţilor din Comisia juridică care au respins solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu, membru al Partidului Mişcarea Populară. 'PDL constată că 'pactul pentru imunitate', patentat în Parlament de USL pentru ferirea aleşilor penali de justiţie, funcţionează perfect şi în favoarea unui partid care pretinde că face opoziţie la guvernarea Ponta, dar care, în realitate, se bucură de protecţia celor care au lovit Justiţia în 'marţea neagră'. Votul dat astăzi în Comisia juridică a Camerei este un vot împotriva Justiţiei şi împotriva Constituţiei', se arată într-un comunicat de presă al PDL

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ