DNA: Judecătorul Stan Mustaţă negocia mita de la MM Stoica în toaletă

| 30 apr, 2014

Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti a cerut, printr-un intermediar, mită de la Mihai Stoica, pentru a-i admite acestuia o contestaţie în anulare, iar la un moment dat cazul a fost discutat într-un grup sanitar, susţin procurorii DNA.

În referatul DNA se arată că judecătorul Stan Mustaţă a discutat de mai multe ori cu prietenul şi complicele său, Ion Boraciu, despre posibilitatea ca magistratul să soluţioneze favorabil la Curtea de Apel Bucureşti dosarul privindu-l pe Mihai Stoica, zis 'Meme'.

Astfel, într-o convorbire în mediul ambiental între Mustaţă şi Boraciu, interceptată de anchetatori în data de 7 aprilie 2004, Stan Mustaţă a adus în discuţie dosarul penal al lui Mihai Stoica, condamnat în dosarul transferurilor, precizând că, deşi i-a admis în principiu contestaţia în anulare, totuşi, pe fond, va respinge cererea: 'Şi la Meme? La Meme? Nelu, Nelu, la Meme? I-am admis în principiu, că se admite. Până pe 16, spune-i: 'Bă, ţi-am zis că de admis în principiu, mă obligă legea, da' mai departe o...(cuvânt obscen)...pe lege, ...(neinteligibil)..., să fiu al dracu'.

În momentul în care Ion Boraciu l-a întrebat pe judecător dacă totuşi mai putea să rezolve cererea, în sensul de a pronunţa o soluţie favorabilă: 'Nu mai poţi s-o rezolvi?', Stan Mustaţă a lăsat să se înţeleagă că ar putea pronunţa hotărârea la termenul din 16 aprilie 2014: 'Ba da. Pe 16'.

De asemenea, aflând că avocatul lui MM Stoica era o prietenă a lui Ion Boraciu ('Avocată o are pe doamna aia blondă. Şi aia e prietena mea'), judecătorul i-a sugerat lui Boraciu să o contacteze.

Procurorii mai susţin că Ion Boraciu i-a adus la cunoştinţă judecătorului că Mihai Stoica credea că hotărârea favorabilă era întemeiată: 'Nu vrea, că zice că pe bune iese şi...', ceea ce l-a enervat pe magistrat: 'Fir-ar mama ei a dracu! Băga-şi-ar ...(cuvânt obscen)... în mama ei!'.

Anchetatorii mai notează că Stan Mustaţă, Ion Boraciu şi Mariana Curea, grefieră la Curtea de Apel Bucureşti şi complice a celor doi, s-au aflat un moment dat în incinta unui grup sanitar, unde au au discutat despre dosarul lui MM Stoica.

Subiectul a fost reluat şi cu ocazia unei convorbiri din data de 28 aprilie 2014, când la întrebarea lui Boraciu: 'Ce ai făcut cu Meme? Mai poţi să faci ceva cu Meme?', Stan Mustaţă a răspuns afirmativ, condiţionând actul de justiţie de remiterea, cu titlu de mită, a unei sume de bani, fără a preciza valuta: 'Cincizeci, patruzeci, treizeci. Sub treizeci dă-l în...(cuvânt obscen)...'.

DNA arată că tot din această convorbire a mai rezultat şi că Florian Alexandru, inculpat şi el în acest dosar, ar fi luat legătura cu o persoană, dar că aceasta îi invita la un grătar, însă lui Stan Mustaţă îi era teamă să se expună: 'Păi acesta iar mi-a zis, c-a zis c-a vorbit cu unu, dar ăla zice să mergem la un grătar. Bă, să nu te atragă în cursă, bă, nebunul acesta!'.

'Stan Mustaţă a afirmat că poate să dispună o soluţie favorabilă - punere în libertate sau scăderea pedepsei - în schimbul unei sume de bani pe care iniţial nu a precizat-o, prilej cu care judecătorul a comentat faptul că Mihai Stoica are bani şi că are mulţi avocaţi. Ulterior, cu prilejul discuţiei din data de 28.04.2014, Stan Mustaţă a precizat că suma de bani pe care ar fi putut să o plătească Mihai Stoica, în schimbul soluţiei favorabile, putea să fie de 500 de milioane lei vechi sau chiar 400 de milioane, însă nu mai puţin de 300 milioane', se mai arată în referatul DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ