UPDATE DNA: Judecătorul Stan Mustaţă, urmărit penal pentru corupţie. CSM a avizat arestarea

| 29 apr, 2014

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, un grefier de la aceeaşi instanţă şi alte patru persoane sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, a anunţat, marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie. Consiliul Suprem al Magistraturii a avizat arestarea judecăturului.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al CSM,  hotărârea Secţiei a fost luată în baza art. 42 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare. 

Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către PÎCCJ- Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei.

Procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, şi faţă de alte cinci persoane, între care un grefier de la aceeaşi instanţă.

'În cauză există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, cele şase persoane au constituit sau aderat la grupul infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale', se arată într-un comunicat al DNA.

Judecătorul Stan Mustaţă făcea parte din completele care judecau dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare - în care este judecat şi Dan Voiculescu - şi pe cel al fostului manager al Clubului Steaua Mihai Stoica.

Potrivit DNA, în această cauză există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada octombrie 2013 - aprilie2014, judecătorul Stan Mustaţă şi celelalte cinci persoane, între care un grefier de la Curtea de Apel Bucureşti, au constituit sau aderat la un grupul infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale.

Cei şase sunt suspectaţi de luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare sau folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, arată DNA, într-un comunicat de presă.

DNA a precizat că în cazul judecătorului Stan Mustaţă, care a fost ridicat marţi dimineaţă de procurori, fiind suspect în cauză, au fost aplicate prevederile articolului 265 alineatul 2 din Codul de procedură penală, care prevede că "suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei".

Judecătorul Stan Mustaţă a fost dus la DNA pentru ca procurorii anticorupţie să îi aducă la cunoştinţă că are calitatea de suspect în această cauză.

Tag-uri: csm, DNA, Stan Mustata
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ