DNA: Avocată prinsă în flagrant în timp ce lua şpagă 12.000 de lei

| 29 apr, 2014

O avocata de la Baroul Bucuresti a fost retinuta, luni, dupa ce a fost prinsa in flagrant de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in timp ce lua spaga de la un client. Avocata urma sa ii mituiasca pe judecatori cu acesti bani, respectiv 12.000 de lei.

Este vorba despre Ramona Elena Joldes, care profesa in Timisoara si care isi convingea clientii sa ii dea diverse sume, pe care le folosea pentru a mitui magistratii care se ocupau de dosarele lor, atat civile, cat si penale, se arata intr-un comunicat al DNA, citat de Evenimentul Zilei.

Unul dintre clienti a reclamat-o pe avocata, iar procurorii au organizat un flagrant. Astfel, anchetatorii au prins-o pe Joldes in timp ce lua 12.000 de lei de la denuntator.

Ea il asigurase pe client ca banii vor ajunge la seful Judecatoriei Timisoara, care, la randul sau, urma sa imparta suma mai departe, astfel incat dosarul lui sa fie solutionat favorabil.

Investigatorii sustin ca este pentru a treia oara cand Joldes a luat bani de la acest client, cerand anterior cate 1.000 de lei. Surse din interiorul anchetei au dezvaluit ca avocata a procedat la fel cu mai multi clienti, pe care ii mintea ca banii vor ajunge la judectaori. In schimb, ea folosea sumele in interes personal.

Flagrantul a fost organizat la o berarie din Timisoara, avocata fiind dusa apoi la audieri la sediul DNA. Joldes s-a aparat spunand ca banii reprezentau un imprumut, insa procurorii au deschis un dosar penal pe numele acesteia, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

 

Tag-uri: avocata, DNA, flagrant, şpagă
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ