Hoţul strigă hoţii, dar până când domnule Băsescu şi PMP?

| 30 apr, 2014

Toate încercările lui Traian Băsescu de a genera o temă de atac PMP-ului la adresa guvernării în contextul campaniei electorale au fost sortite eşecului.

De fiecare dată când ilegalităţile lui Traian Băsescu şi a acoliţilor lui au fost date în vileag, reacţia a fost de fiecare dată aceeaşi – lansarea unor perdele de fum prin care să se abată atenţia românilor de la fondul problemei. Aşa s-a întâmplat cu dezvălurile Corpului de Control al Guvernului privind tranzacţia controversată cu terenuri din comuna Nana sau cu ancheta derulată de Comisia parlamentară pe aceeaşi temă, aşa se întâmplă acum şi cu lista de semnături a tandemului Băsescu-PMP pe tema accizei la carburanţi care a fost dovedită a fi un fals grosolan.

Pentru şeful statului şi camarila sa nu contează elementele ilicite scoase la iveală de raportul Corpului de Control al Guvernului. Aşa încât se încearcă deturnarea discuţiei într-o altă zonă, acreditându-se teza conform căreia acţiunea Corpului de Control ar fi un abuz. Iar în acest sens, presa aservită Cotroceniului – EVZ, Hotnews şi B1TV – nici măcar nu se mai străduieşte să lase impresia de obiectivitate jurnalistică, preluând întru totul argumentele tandemului Băsescu-Udrea în această speţă.

Realitatea este cu totul diferită, dincolo de toate încercările de manipulare ale PMP şi ale lui Traian Băsescu. “Popularii” au încercat să speculeze într-un registru profund populist măsura altfel rezonabilă şi responsabilă a Cabinetului Ponta privind introducerea accizei la combustibili. Vorbim despre o acciză care asigură un flux de venituri la buget, fonduri care ulterior vor fi direcţionate către domeniul prioritar al dezvoltării infrastructurii de austostrăzi în România. Numai că socoteala de acasă a tandemului Băsescu-PMP nu s-a potrivit cu cea din târg. În pofida tututor încercărilor şefului statului de a pune la zid măsura Executivului şi în ciuda tuturor îndemnurilor prin care PMP solicita românilor să iasă în stradă pentru a protesta, acţiunile demarate de adversarii implementării accizei nu au adunat decât câteva zeci de demonstranţi.

Astfel, toate încercările lui Traian Băsescu de a genera o temă de atac PMP-ului la adresa guvernării în contextul campaniei electorale au fost sortite eşecului. Şi nu numai atât. În disperare de cauză şi pentru a încerca menţinerea temei accizei în atenţia publică, Traian Băsescu şi PMP au recurs la o stratagemă profund condamnabilă – au declanşat o acţiune de strângere de semnături împotriva accizei. Iar cum semnatarii au fost mai puţini decât era preconizat, s-a recurs la fabricarea unor liste falsificate pe care apăreau semnături fictive şi nereguli fără precedent.

Demersul la care a recurs PMP, girat în mod evident de Traian Băsescu, devoalează de fapt mecansime adânc înrădăcinate de fraudare care nu-i sunt deloc străine şefului statului. Fiindcă, în actualul context, apare o întrebare cât se poate de legitimă – dacă Traian Băsescu & Co. au recurs la fraudarea listelor de semnături, atunci câte alte nereguli majore, încă nedescoperite, îi pot fi imputabile aceluiaşi Traian Băsescu?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 mai, 2014
Vlad
Jalnic
OBIECTIV??? asa va numiti? este o gluma prosta... voi cei ce sustineti un stitem in care va autopromovati... mediocritate, coruptia si dezinformarea! Voi crezanduva superiori celor din afara PSD... Vai de voi... latratii pana faceti spume la gura... despre Base... Ca despre viata grea a oamenilor nu sti sa spui nimic.. despre cele 36 taxe si impozite... despre faptul ca de peste 4 lunii... nici macar un KM de autobanda inaugurat. Peste 2 miliarde dolarii din rezerva BNR vaporizata, ca romania a saracit intr-un singur an cu peste 2000 dolari... au ajuns la jumatate din bogatia din 2008... nu spuneti? Ca 6 ministri intr-un an au fost condamnati si toti... "plansi " de catre Ponta, nu suneti? Dar Base, Base si iar Base stistiti sa spuneti...
01 mai, 2014
viorel
Chiorul i_a furat mintile lui antonel
indata dispare ca ianucovici ha ha ha ha
01 mai, 2014
Vlad
Jalnic
Limbaj tipic de cocalar, PSD-ist

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ