Băsescu: Justiţia nu e CURATĂ sută la sută, cum ar trebui. Magistraţii au pensii de 9 - 16 mii de lei

| 01 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că există un adevăr major pe care îl susţine public, fără ezitare, şi anume că justiţia nu este curată sută la sută, cum ar trebui să fie, adăugând că în magistratură sunt printre cele mai mari salarii şi pensii din România

"Există un adevăr major pe care eu îl susţin public, fără ezitare, justiţia nu este curată sută la sută, cum ar trebui să fie", a spus Traian Băsescu, într-o emisiune la B1 TV.

El a adăugat că au mai fost cazuri de corupţie în justiţie şi, deşi nu vrea să anticipeze, probabil vor mai fi, amintind despre lupta pe care a avut-o, la începutul mandatului, cu CSM şi ICCJ, unde erau "nişte brontozauri ai fostului regim", un exemplu fiind "reţeaua Voicu".

"Vechea generaţie încă a rămas cu năravurile cu care a crescut", a arătat şeful statului, precizând că, probabil că pe măsură ce noua generaţie va începe să ocupe funcţii în ierarhia sistemului judecătoresc, lucrurile vor deveni tot mai curate.

Preşedintele a mai spus că în justiţie sunt cele mai bune salarii şi pensii.

"Au cele mai bune salarii şi pensii din România magistraţii. Eu semnez decretele de pensionare şi în anexă sunt fişele de pensionare. Sunt pensii de 14.000, de 16.000 lei în magistratură. Cum sunt şi de 9.000 de lei, şi de 10.000 de lei, şi de 12.000 de lei. Preponderent, depăşesc media de 10.000 de lei", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că acest lucru arată că "pentru unii oameni a fi bine plătit nu înseamnă că îţi funcţionează tarele de caracter, să vrei mai mult decât ai".

"Problema este de educaţie şi de conştiinţă", a adăugat preşedintele, afirmând că asta nu înseamnă că nu sunt magistraţi care şi-au făcut treaba, cazurile în care s-a aplicat legea fiind mult mai multe decât cele în care sunt "incidente de acest gen", aceasta fiind realitatea, conform Mediafax.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ