Băsescu continuă să apere hoția PMP împotriva românilor

| 02 mai, 2014

În ciuda faptului că Guvernul a venit cu probe ce arată falsul comis de PMP în strângerea de semnături pentru petiția împotriva accizei la carburanți, Traian Băsescu continuă să îi apere pe populari în loc să condamne astfel de practici.

În urma îndemnului primit de la președintele Traian Băsescu, liderii PMP au inițiat la sfârșitul lunii martie o întreagă campanie negativă la adresa Executivului prin care popularii încercau să profite electoral de pe urma introducerii taxei de 7 eurocenți pe litru la carburanți. Pe lângă adunările publice, campania PMP a avut ca obiectiv și strângerea de semnături pentru o petiție împotriva accizei. La finalul campaniei, popularii au depus petiția la Guvern cu mare tam-tam, lăudându-se cu numărul mare de semnături strânse într-un timp scurt. În urma verificărilor operate de Corpul de Control al primului-ministru s-a constatat că peste 200.000 din cele 300.000 de semnături nu pot fi identificate deoarece conțin date false sau aparțin unor persoane decedate. Ca urmare a acestor nereguli semnalate în petiția depusă de PMP împotriva accizei la carburanți, Guvernul a sesizat Parchetul General.

Întrebat de către presă cum comentează descoperirea Corupului de Control, în loc să condamne praciticile ilegale ale PMP, președintele Traian Băsescu a ironizat demersul Guvernului în cazul petiției contra noii accize la carburanți afirmând: „Probabil și semnătura mea era falsă”. Prin această atitudine, Traian Băsescu girează o acțiune ilegală, ceea ce este nedemn pentru un șef de stat care prin natura funcției ar trebui să condamne furtul PMP.

Prin natura atribuțiilor constituționale, Președintele ar trebui să fie echidistant față de forțele politice și nu să colaboreze pe față cu un partid politic dovedit că a încălcat legea. Traian Băsescu ar trebui de la înălțimea funcției sale să condamne acțiunile PMP, însă acesta nu numai că nu se delimitează de populari, ci pactizează cu aceștia și continuă să susțină o inițiativă ce se dovedește a fi o fraudă.

Atâta timp cât Traian Băsescu și oastea de strânsură fidelă din PMP au falsificat semăturile mai multor persoane pentru a depune o petiție, se ridică întrebarea dacă în trecut nu au mai recurs și la alte fraude, cum ar fi și cazul diferitelor scrutine. Dacă acum tratează cu ironie problemele semnalate de Corupul de Control, înseamnă că atunci când pedeliştii s-au aflat la guvernare se ridică în mod legitim problema dacă nu cumva Traian Băsescu a acoperit sau a fost artizanul altor fraude. În trecut, Traian Băsescu i-a acuzat întodeauna pe alții de furt, însă prin prisma fraudei în cazul listelor, nu este exclus ca președintele să fi girat încălcări ale legilor, folosindu-se de mijloacele ilegale în a ajunge chiar președinte al României.

Atitudinea lui Traian Băsescu în privința fraudării semnăturilor pentru petiția contra noii accize la carburant arată că nu este demn să ocupe această funcție. De altfel, în cei aproape 10 ani de mandat s-a făcut remarcat prin numeroase abuzuri și derapaje, iar noul episod al fraudării semnăturilor pentru petiția inițiată de PMP vine să confirme ceea ce știa deja o țară întreagă despre Traian Băsescu. Impactul negativ avut asupra României avut de Traian Băsescu ne fac să așteptăm cu nerăbdare sfârșitul celor aproape 7 luni de mandat pentru ca în fruntea României să fie ales în sfârșit un președinte care să facă cinste țării noastre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mai, 2014
fan Sultanescu
ptr Mihai si ego
ziaristii mei virtuali sunt platiti regeste sa fie mitocani si nesimtiti..
din punctul de vedere al angajatorului,este OK
salutari baieti,postaci anonimi,basisti si cretini..
ps-daca nu sunteti cuminti ,o sa-l asmut pe Palada pe voi
ha,ha,ha...hai USD,du-ne in URSS
02 mai, 2014
MIRCEA
Si eu am ajuns intamplator pe acest site, si, din cate articole am citit trag concluzia ca , aici scriu aceste pseudoarticole, oameni lipsiti de deontologie profesionala ca sa nu mai spun ca sunt mai mult propagandisti de partid decat ...jurnalisti. Sunteti de-a dreptul jenanti si, consider ca, ar trebui sa va cauitati o alta slujba, pe masura studiilor dobandite si nu in ultimul rand a experientei (daca o aveti), dar nu in presa.
02 mai, 2014
mihai
tu chiar iti bati joc de cititori?
cat de nesimtit sau /si limitat poate fi cineva pentru a scrie asa un articol?
romanii sunt pentru noua acciza ?
macar o faci pentru/pe bani?
jenant
02 mai, 2014
ego
maniacule!
Daca Basescu apara hotia varanul si dr.Pinocchio ce apara? Cel mai cinstit guvern de la Jilava? Esti penibil nichipercea!
02 mai, 2014
mihai
niste nesimtiti
am ajuns din greseala pe site-ul acesta unde scriu niste gunoaie lipsite de inteligenta, caracter si bunsimt

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ