Băsescu recunoaște că ani de zile a controlat politic Justiția prin Macovei

| 02 mai, 2014

Când Traian Băsescu declară că Justiția nu este curată 100%, cum ar trebui să fie, trebuie să înțelegem de fapt că Justiția nu a fost 100% îngenuncheată de regimul autocratic al acestuia și că președintele, la final de carieră, se teme că va ajunge într-un final să răspundă din punct de vedere juridic chiar în fața unui complet format din magistrații pe care i-a încălecat, mai ales în ultimul mandat.

Ce se va întâmpla cu toate dosarele ”parcate” sau pur și simplu blocate de slugile lui Băsescu? Aceasta este întrebarea, nu speculațiile aberante ale președintelui despre repercursiunile economice ale unei pretinse subordonări a Justiției. Suntem absolut convinși că lumină, curățenie cât și declarații relevante ale rolului nefast al președintelui le vor face chiar magistrații înșiși, după ce Traian Băsescu își va extrage personalitatea nocivă din Palatul Cotroceni.

Restul declarației prezidențiale stă sub semnul debandadei și incoerenței celui care simte că scapă definitiv frâiele puterii. Zice Băsescu: "N-are la ce să se bage Guvernul, pentru că și ministrul Justiției este tot politic numit. Și dacă s-ar face propunerile de la CSM și pentru procurori către președinte, nu ar exista, mai ales că președintele poate respinge numai motivat o propunere a CSM-ului și poate motiva mai puțin când e vorba de o propunere care vine de la Guvern". Deci, stăm strâmb să înțelegem drept, până acum Traian Băsescu a controlat politic Justiția, prin ministrul Monica Macovei, stare de fapt care nu părea să-l deranjeze sub nicio formă. Ceea ce vrea să sugereze de fapt Băsescu este că numai lui și oamenilor lui le este permis orice, din punct de vedere legislativ și executiv, pentru că numai ei sunt curați și incoruptibil. Ne pare rău, dar din fericire nu așa funcționează mecanismul democratic. În plus, președintele ar putea să folosească timpul liber suplimentar pe care-l va obține din iarnă pentru a se pune la punct cu lecturile obligatorii. Va descoperi, probabil cu maximă surpriză, că aceeași pretenție de puritate și incoruptibilitate coroborată cu demonizarea adversarilor politici au avut-o cam toate orientările extremiste, naziste și fasciste. Societatea nu a căzut în cap, din leagăn, ca să-i creadă promisiunile și angajamentele sau declarațiile de bune intenții ale președintelui. Traian Băsescu este și el un politician ca oricare altul, ba ne permitem să-l considerăm chiar mai rău decât majoritate. Nu este inchizitorul neamului și nu este deținătorul adevărului absolut. Sub nicio formă nu este mai presus de o rice bănuială de corupție. Va avea ocazia să se dovedească mai bun decât alții atunci când, sperăm, se va justifica chiar în fața Justiției reformate de dânsul, în multele dosare blocate artificial și ilegal, sub pretextul imunității prezidențiale absolute.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 mai, 2014
DENETHOR
base
@fan Sultanescu: faptul ca sotia ta il vede mai des pe ponta, e de bine. n-o lasa sa se uite la basescu , ca ramane stearpa.
02 mai, 2014
Ioan CEPALIGA
dle Mihai,asa am patit si eu
remediu:pune o fotografie cu Ecaterina Andronescu pe masa de lucru
02 mai, 2014
fan Sultanescu
salutari baieti...
suntem la mititica
noi,Nastase,Voicu,Gruia,Fenechiu...
il asteptam si pe Danut..
dupa ce terminam studiile aici,vrem sa renuntam la cetatenia romana
la bucate e bine in Romania,cand platesti,e mai bine in Congo...
02 mai, 2014
Mihai
monica macovei
De cate ori o vad pe monica macovei, mi se produce o erectie inversa care dureaza cam10 zile. Din aceasta cauza am ajuns la conflict cu sotia, care nu-mi mai permite accesul la calculator si nici la televizor.
02 mai, 2014
Ioan CEPALIGA
EXCELENTA
Stimate domnule analist politic, director executiv al Fundatiei Multimedia pentru democratie locala, Dan Sultănescu ati surprins extraordinar de bine situatia. Felicitari si fiti alaturi de cei 7,4 milioane de cetateni ce asteapta inca dreptatea pana la capat ! Doamne ajuta !
02 mai, 2014
fan Sultanescu
ptr Mihai
norocul nostru este ca la TV il vedem mai mult pe Ponta...
in felul asta,natalitatea si sotiile noastre nu au de suferit..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ