În plină campanie pentru PMP, Băsescu a lăudat performanţele economice ale Guvernului Ponta

| 01 mai, 2014

“Puteţi avea încredere în România, economia e tot mai performantă” - asta a spus, miercuri, Traian Băsescu. Declarația a fost făcută la o întâlnire cu investitorii din județul Neamț, când președintele a lăsat deoparte discursul electoral pentru PMP și a recunoscut că România merge într-o direcție corectă și prezintă interes pentru investitori.

Atunci când nu e ocupat cu campania pentru partidul doamnei Udrea, când nu “lansează teme de campanie” și nu merge la întâlnirile “de la fundaţie”, când nu atacă premierul şi nu mai ameninţă câte un parlamentar de la pupitrul prezidențial, Băsescu ştie că economia merge bine înainte în mandatul Guvernului Ponta. Indicatorii macroeconomici ai României sunt foarte buni: inflația este la un minim record de 1.04% într-un an în care au crescut și salariile, și pensiile, exporturile sunt la un maxim de 50 miliarde euro, iar rata de absorbție a fondurilor europene a crescut de 5 ori.

Pe primul trimestru al anului în curs, datele preliminare arată o creștere economică de 3,2%, în condițiile în care anul trecut România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 3,5%. Aceste performanțe sunt observate și de instituțiile și organismele financiare internaționale, agenția de rating Moody’s ridicând perspectiva ratingului României de la negativă la stabilă. Investițiile în România vor crește, deoarece țara are ce oferi din punct de vedere economic.

La investiții se referea și președintele, la Neamț, când a vorbit despre ajutoarele de stat, în valoare de 770 de milioane de euro, din totalul unor investiţii de 3,1 miliarde de euro, bani pe care guvernele României i-au pus la dispoziţia investitorilor străini și români. Până când fondurile nu sunt valorificate în totalitate, și în prezent s-au consumat doar 320 de milioane, investiţiile nu sunt încă terminate şi potenţialul industrial al României este tot în creştere.

“Există resursă ca în continuare investiţiile să crească şi să se creeze noi locuri de muncă. [...] Puteţi avea încredere în România. În mod cert, aici se vor crea şi locuri de muncă şi uşor, uşor, după această criză năprasnică din 2009, 2010, chiar şi 2011, economia României devine tot mai performantă, tot mai competitivă”, a afirmat Traian Băsescu, miercuri.

Este surprinzător cum Băsescu face campanie tot anul pentru mişcarea doamnei Udrea, dar când campania electorală demarează efectiv, preşedintele îşi regăseşte vocea instituţională şi constată că economia devine tot mai performantă. Surprinzătoare a fost afirmaţia şi pentru prim-ministrul Victor Ponta, care l-a citat pe preşedinte în şedinţa de guvern. “«Puteţi avea încredere în România, economia e tot mai performantă», asta a spus, azi, preşedintele României, domnul Băsescu, şi îi mulţumesc că spune, în sfârşit, adevărul despre cum guvernăm ţara. Cred că e şi rolul preşedintelui, ca şi al nostru, să spunem adevărul şi să încurajăm investiţiile în România”, le-a spus premierul Ponta miniştrilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ