Victor Ponta: Vom scoate pe bursă 15% din acţiunile Portului Constanţa

| 01 mai, 2014

Victor Ponta a declarat joi, la Tulcea, că susţine scoaterea la bursă a 15% din acţiunile Portului Constanţa, astfel încât aportul investiţiilor private să ajungă la o treime, celelalte două urmând să rămână la autoritatea locală şi la Guvern.

Victor Ponta a declarat joi, la Tulcea, că susţine scoaterea la bursă a 15% din acţiunile Portului Constanţa, astfel încât aportul investiţiilor private să ajungă la o treime, celelalte două urmând să rămână la autoritatea locală şi la Guvern.

'Portul Constanţa, în viziunea Guvernului pe care-l conduc, trebuie să aibă în primul rând o mai mare participare a investitorilor privaţi. Vom scoate pe bursă 15% din acţiuni şi vom avea până la 35% investitori privaţi. O treime va rămâne la Guvern, iar o alta la autoritatea locală. În multe state europene, participarea autorităţilor locale în porturi depăşeşte 51%, dar am considerat că încă nu avem un management suficient la autoritatea locală. Mai mult, toţi banii primiţi din acţiuni îi vom lăsa în companie, iar în felul acesta vom avea transparenţă, bani pentru investiţii şi o implicare similară unor exemple de succes din alte state', a declarat joi, la Tulcea, premierul României, Victor Ponta.

În ceea ce priveşte portul din municipiul Tulcea, acesta a afirmat că Ministerul Transporturilor a demarat procedurile pentru transferul acestuia din administrarea Administraţia Porturilor Dunării Maritime din Galaţi în cea a autorităţilor locale tulcene, susţinând că există şi posibilităţi ca în această formulă portul să poată atrage fonduri europene.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalii vor să-l împiedice pe premierul Ponta să semneze hotărârea de guvern prin care se doreşte transferarea cu titlu gratuit a 13% din acţiunile Portului Constanţa către Consiliul Local al oraşului Constanţa şi a subliniat că o astfel de acţiune este ilegală.

Predoiu a susţinut că Hotărârea de Guvern prin care ''se pregăteşte'' trecerea a 13% din acţiuni către CL Constanţa este ilegală pentru că încalcă legea privatizării, care nu prevede nicăieri faptul că se poate face un transfer gratuit de proprietate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ