Traian Băsescu: Creşterea economică se datorează măsurilor pe care le-a luat guvernul Boc

| 01 mai, 2014

Creşterea economică se datorează iniţiativelor din timpul guvernării Emil Boc, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, completând că nu are la ce să se aştepte din partea premierului Victor Ponta ''decât să profite de orice''.

Creşterea economică se datorează iniţiativelor din timpul guvernării Emil Boc, a afirmat preşedintele Traian Băsescu susţinând că nu are la ce să se aştepte din partea premierului Victor Ponta ''decât să profite de orice''.

'Ce poţi să aştepţi de la un plagiator şi un mincinos? Nu ai ce să aştepţi decât să profite de orice. Cum a făcut cu vizele, ca şi cum ar fi spus vreo vorba cuiva de la Bruxelles despre vize. S-a dus să se pozeze la Prut. Bine că nu s-a aşezat într-o barcă gonflabilă pe Prut. (...) Eu am spus cu totul altceva şi creşterea economică de acum se datorează iniţiativelor din timpul guvernării Boc', a declarat şeful statului, la o emisiune B1 tv.

El a spus că România s-a confruntat cu o criză profundă din cauza 'nesăbuinţei' guvernului Tăriceanu.

'Creşterea economică de care beneficiază Ponta acum şi şi-o asumă, cum îşi asumă kilometrii de autostradă, deşi nu a semnat un contract de construcţie, toate sunt din timpul lui Boc. Creşterea economică este datorită măsurilor pe care le-a luat guvernul Boc: de reechilibrare macroeconomică şi mai ales a stabilit cele patru scheme de ajutor de stat pentru investitori', a explicat Băsescu.

Şeful statului a arătat că cele patru tipuri de ajutor de stat înseamnă în cifre pentru investiţii 3,1 miliarde de lei şi a adăugat că în perioada 2008-2013 statul român a acordat ajutoare de stat de 771 de milioane.

'Din ei, statul român a plătit 300 de milioane. Deci, este vorba de 51 de investiţii mari în Romania. De ce am plătit doar 331 de milioane? Pentru că nu s-a finalizat investiţia, chiar dacă ea a început să producă. Sunt multe investiţii care produc pe etape. Asta m-a dus la concluzia că, în perioada următoare, vom avea în continuare creştere a capacităţii noastre de export, pentru că investiţiile încă sunt în derulare. Deci, Ponta beneficiază de deciziile celui pe care nu pridideşte să-l injure, dar care l-a făcut să aibă criza economică, pentru că Ponta, din punct de vedere economic, nu a făcut decât să introducă 35 de taxe, atât', a afirmat Băsescu.

Pe de altă parte, şeful statului a susţinut că nu-şi amendează declaraţiile la adresa candidatului socialiştilor la şefia Comisiei Europene, Martin Schulz, arătând că a primit foarte bine hârtiile în cazul afirmaţiilor acestuia şi că ştie ce spune.

'Aş vrea să le spun şi românilor, uitaţi-vă că un fost premier german, Gerhard Schroder, se pupă pe gură cu Putin, în condiţiile în care Putin face ce face, iar Martin Schulz este din acelaşi partid cu Gerhard Schroder şi poziţia lui foarte (...) relaxată, prietenoasă, legată de ce a făcut Federaţia Rusă în Ucraina nu trebuie susţinută. Şi riscul, orice vot dat PSD înseamnă un vot dat şi lui Martin Schulz să devină preşedintele Comisiei Europene. De aceea eu le cer romanilor, dacă vreţi să avem un preşedinte de Comisie Europeană care să ţină cu România şi nu cu 'ursu', nu votaţi pentru PSD pentru că-i daţi votul lui Martin Schulz în parlament', a mai spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ