Vasile Blaga: Nu-i permit lui Traian Băsescu să atace PDL

| 01 mai, 2014

Vasile Blaga îi reaminteşte lui Traian Băsescu, în replică la declaraţiile acestuia, că fără cei 300.000 de membri ai partidului care l-au susţinut nu ar fi devenit niciodată 'ceea ce este din punct de vedere politic'.

Vasile Blaga îi reaminteşte lui Traian Băsescu, în replică la declaraţiile acestuia, că fără cei 300.000 de membri ai partidului care l-au susţinut nu ar fi devenit niciodată 'ceea ce este din punct de vedere politic'.

'Domnul preşedinte Traian Băsescu poate să mă atace oricând, mi-am asumat acest lucru. Dar nu-i voi permite să atace PDL. Acest partid, şi numai acest partid, l-a ajutat şi i-a fost aproape de fiecare dată când a avut probleme (în cele două suspendări), precum şi în devenirea sa politică (alegerile prezidenţiale)', arată Vasile Blaga într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El spune că îi recunoaşte lui Traian Băsescu 'meritul de a fi un candidat de excepţie', însă acest lucru nu-i dă dreptul să ponegrească PDL, care 'i-a susţinut toate proiectele politice de modernizare a statului român şi atunci când era în opoziţie şi când era la guvernare'.

'Eu nu aştept din partea domnului preşedinte Băsescu niciun gest de recunoştinţă, pentru că el nu crede că în politică se fac asemenea gesturi. Dar cred că acest partid merită să fie respectat. Fiecare dintre noi datorează câte ceva PDL şi nu este corect să fie atacat. Îl rog pe domnul preşedinte Băsescu să nu creeze tranşee peste care nu se vor putea construi punţi după aceste alegeri', adaugă Blaga.

Şeful statului a vorbit joi, într-o emisiune pe postul B1TV, despre o posibilă fuziune între PDL şi PNL.

'Vasile Blaga, dacă va avea un eşec, dacă nu va realiza acei 20% la europarlamentare, va fi în stare să caute orice soluţie pentru a se spăla de eşec. De asta l-a promovat atât de timpuriu pe candidatul Predoiu, ca să poată pune în spatele lui, acum vede că nu prea merge. Va căuta soluţii din astea radicale, ca să dea o bombonică', a spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a mai spus că pentru el 'Blaga este o uriaşă dezamăgire'.

'Eu sper să se trezească, ştiu care sunt, pentru că şi la mine vin politicieni, cu o soluţie sau alta, pe unii îi primesc, pe alţii nu îi primesc, asta e viaţa', a afirmat şeful statului.

El a ţinut să precizeze că, dacă va discuta vreodată serios pe această temă, a fuziunii, va discuta cu preşedinţii partidelor de dreapta, dacă aceştia vor dori o discuţie cu el.

'Dacă nu, mi-aş dori foarte mult ca ei să se strângă, să stabilească nişte criterii în cursul lunii iunie, şi din iulie să spună: 'Acesta este candidatul alianţei de dreapta'', a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a explicat că trebuie creat un mediu politic stânga-dreapta în România şi a arătat că 'fiecare crede că are candidatul care poate ajunge în turul doi'.

'Aici este problema. După europarlamentare se vor dumiri', a mai spus Băsescu punctând că în funcţie de procentele de la alegerile pentru Parlamentul European se va vedea capacitatea fiecărui partid de a aduce voturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ