Promoție la Cotroceni: la două minciuni, Băsescu scapă și un adevăr în pachet

| 01 mai, 2014

Accentul de normalitate în mesajul prezidențial este atât de discrepant, că doare. Stai, te uiți și te crucești.

Traian Băsescu i-a îndemnat pe investitorii TRW Automotive de la Roman să aibă încredere în România şi în economia țării, care devine din ce în ce mai performantă. Accentul de normalitate în mesajul prezidențial este atât de discrepant că doare. Stai, te uiți și te crucești. Până acum președintele descria oricui dorea să-l asculte, în detaliu, apocalipsa iminentă și pârjolirea țării la foc încet, evident exclusiv din vina lui guvernului Ponta. Între timp au început să apară și din ce în ce mai multe articole încurajatoare în presa occidentală, despre primăvara economică românească, sinteze pe care nu se știe cum și de ce dar consilierii de la Cotroceni au tot uitat să le includă în lectura zilnică a președintelui.

Acum, una și cu una fac două. Nu ne-am imaginat nici măcar o clipă că Traian Băsescu ar putea să fie un personaj atât de principial încât să-i ierte lui Victor Ponta umilirea totală din 2012, doar pe baza unor rezultate economice bune. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere și, ca atare, nu am avut pretenția ca peste noapte și din rațiuni economice cei doi să devină cei mai buni prieteni sau să nu se mai atace. Dar președintele ar fi putut să fie de o corectitudine minimală și să nu vorbească de rău ceea ce, evident, guvernul Ponta a făcut bine. Traian Băsescu putea pur și simplu să tacă, prudent și să nu se exprime în niciun fel privitor la indicatorii economici. Putea? Sigur că da, ar fi putut dacă nu l-ar fi strâns în spate cămașa strâmtă a unei formațiuni politice care, fără ajutorul și campania lui Băsescu, după toate probabilitățile s-ar resorbi și ar dispărea ca și cum n-ar fi fost. Președintele joacă sârba pe Constituția care-i cere imparțialitate și neutralitate politică, din cauza unor muieți-s posmagii adunați sub sigla PMP, pomanagii politici care pur și simplu așteaptă cu gura căscată să facă Băsescu minunea și să câștige alegerile, în locul lor și pentru ei. Din păcate pentru iluziile acestor adormiți ai politicii, vremea minunilor de care se credea capabil Băsescu a trecut o dată cu vremea băilor de mulțime.

Ceea ce mai poate face Băsescu, în momentul de față, este să se afunde din ce în ce mai rău, vânat și urmărit din toate părțile de adversarii care nu ezită să-i pună în evidență erorile și defectele, în cea mai necruțătoare lumină posibilă. Cercul s-a închis și animalul politic a devenit din vânător-prăduitor un biet vânat hăituit. Dovada cea mai tristă în acest sens este discursul dublu sau chiar triplu al unui președinte atât de confuz încât nici nu mai știe când și ce a zis. La final de mandat președintele iese din scenă fără glorie, aproape nepăsător că a început să se contrazică singur.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ