Victor Ciorbea a depus jurământul pentru funcţia de Avocat al Poporului

| 06 mai, 2014

Victor Ciorbea a depus, marţi, jurământul pentru funcţia de Avocat al Poporului în faţa preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, subliniind cu acest prilej că îşi doreşte o echipă unită în cadrul instituţiei pe care o va conduce.

"Îmi doresc în modul cel mai sincer, din tot sufletul, ca împreună cu ceilalţi colegi din cadrul instituţiei centrale şi din birourile teritoriale să reuşim să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului, o echipă unită, o echipă de oameni competenţi şi profesionişti care să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale de a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor în raporturile cu autorităţile publice", a afirmat Ciorbea, conform Agerpres.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a amintit în discursul său că Victor Ciorbea are o îndelungată carieră în magistratură, pe lângă activitatea politică.

"Mă bucur mult că asist şi că particip activ la acest moment care vine să încununeze pentru domnul Victor Ciorbea, nu atât o remarcabilă carieră politică, domnia sa este cunoscut îndeobşte pentru faptul că a fost prim-ministru al României într-o perioadă extrem de grea, într-o perioadă în care România a cunoscut importante transformări politice, democratice şi economice, ceea ce este mai puţin cunoscut poate pentru publicul larg este că domnul Victor Ciorbea este un eminent jurist cu o îndelungată carieră în magistratură, o carieră academică şi numirea domniei sale ca Avocat al Poporului vine să încununeze aceste eforturi de o viaţă pe latura profesională", a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, experienţa politică pe care Victor Ciorbea o are îl va ajuta să îmbine armonios latura profesională cu activităţile pe care le va avea în calitate de Avocat al Poporului.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a subliniat importanţa instituţiei Avocatul Poporului.

"Societatea civilă, cetăţenii au astăzi prin prezenţa domnului Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului unde să se adreseze în momentul în care legislaţia nu le este favorabilă sau sunt momente în care interpretând anumite pasaje din legislaţie constată că în anumite sectoare economice sau anumite zone sociale există un blocaj. Avocatul Poporului este una dintre cele mai importante instituţii ale statului român care trebuie să lucreze cu Parlamentul şi Guvernul într-un triunghi de aur dacă vrem să fim o societate modernă europeană", a explicat Zgonea.

Victor Ciorbea a fost validat în data de 15 aprilie de plenul Parlamentului pentru a conduce instituţia Avocatul Poporului. El a fost singurul candidat pentru această funcţie, fiind propus de grupurile parlamentare ale PSD.

Mandatul lui Victor Ciorbea la conducerea instituţiei Avocatul Poporului este de 5 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mai, 2014
marin
perfect
Nu meriti sa fi avocat al poporului dorece ai fost avocatul CELOR CU PENSII SPECIALE negandindu-te nici un moment la MAJORITATEA CELOR CU PENSII DE MIZERIE desi stiai f bine ce matrapazlacuri u facut cei cu pensii speciale AFARA CU TINE si un SFAT- NU TE MAI VOPSII ca DEGEABA TI AU CAZUT SI PARU SI OCHII acusi si GURICA Tu esti un MONOLOGHIST PROFITOR JOS CU TINEEEEEEEEEEEEE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ