Zgonea: Autorităţile române şi-au făcut un obiectiv din promovarea comemorării şi cercetării Holocaustului

| 07 mai, 2014

Autorităţile române şi-au făcut un obiectiv din promovarea comemorării şi cercetării Holocaustului, din combaterea antisemitismului şi a altor forme de rasism şi xenofobie, a declarat miercuri preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea

Zgonea a participat la Conferinţa dedicată comemorării a 70 de ani de la deportarea evreilor din nordul Transilvaniei organizată la Palatul Parlamentului de Camera Deputaţilor, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România 'Elie Wiesel' şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

'Pornind de la convingerea că lecţiile trecutului trebuie să rămână permanent vii în minţile şi sufletele tuturor, autorităţile române şi-au făcut un obiectiv din promovarea comemorării şi cercetării Holocaustului, din combaterea antisemitismului şi a altor forme de rasism şi xenofobie. (...) Avem responsabilitatea să împiedicăm repetarea unor asemenea evenimente, să combatem antisemitismul, intoleranţa, xenofobia, rasismul, orice formă de discriminare, extremismul, şovinismul şi ura de orice fel, dar în special pe cea cu motivaţie rasială', a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, toleranţa, solidaritatea, combaterea activă a răului sub toate formele lui sunt valori esenţiale ale societăţii, care trebuie să reprezinte un crez fundamental, activ şi permanent pentru fiecare dintre noi, conform Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ