Ludovic Orban: "Premierul Ponta a bătut câmpii". Zgonea i-a tăiat liberalului microfonul

| 24 mar, 2014

Deputatul Ludovic Orban a spus astăzi, de la tribuna Parlamentului, că premierul Victor Ponta „a bătut câmpii” în timpul discursului său din legislativ și că șeful Executivului nu a prezentat datele cerute de liberali.

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că Guvernul dorește ca reducerea contribuțiilor sociale cu 5% la angajator și neimpozitarea profitului reinvestit să poată fi implementate începând cu al doilea semestru din 2014, dar că măsurile depind de încasările la buget și de poziția finanțatorilor externi.

Pentru scăderea CAS, impactul bugetar ar fi de 2,6 miliarde de lei, pentru cel de-al doilea semestru din 2014, iar pentru anul viitor, de 5,2 miliarde de lei, a spus Victor Ponta.

Acesta a vorbit, de asemenea, de scăderea prețului la energie electrică și de creșterea economiei românești. De asemenea, el a criticat Guvernul Boc, din cauza căruia România a suferit, în 2010, „o catastrofă economică”.

Taxa de cogenerare pentru exportul de electricitate va fi eliminată, iar preţul de referinţă la gaze pe piaţa liberă pentru consumatorii industriali va fi cel din ianuarie 2014, în timp ce preţul gazelor pentru consumatorii casnici va crește cu 2%, a mai spus premierul.

La sfârșitul discursului premierului, la tribună a urcat deputatul liberal Ludovic Orban, care a spus că Victor Ponta nu a prezentat datele cerute de liberali. Premierul „a bătut câmpii”, a spus liberalul.

Afirmațiile sale au dus la un schimb de replici cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care, la un moment dat, i-a tăiat liberalului microfonul. „Dle președinte Zgonea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților aveați obligația de a-l întrerupe pe Victor Ponta, nu e aici pentru a vorbi vrute și nevrute și a bate câmpii pe alte teme, decât pe temele pe care a fost chemat să vorbească”, a spus Ludovic Orban.

Pentru că deputatul liberal nu voia să plece de la tribună, Valeriu Zgonea i-a tăiat microfonul.

„Dacă credeți că sunteți fotogenic la televizor nu câștigați nimic”, i-a mai spus președintele Camerei lui Ludovic Orban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mar, 2014
anna
Ludovic asta ocupa un loc degeaba in parlament.Sigur nu luase o palinca-doua inainte?Altminteri n-ar fi prima data cand canta basita.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ