Zgonea: Reprezentanții dreptei sunt ipocriți. Guvernările PDL-Băsescu au dublat preţul carburanţilor

| 24 mar, 2014

Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a declarat luni că cei care se autointitulează "reprezentanții dreptei" sunt ipocriți atunci când vorbesc despre creșterea accizei la carburanți, având în vedere că între 2009 și 2011 prețul carburanților aproape că s-a dublat.

"Când îl aud pe domnul președinte Traian Băsescu că vorbește despre acciza la carburanți îmi vin în minte plăcuțele cu "Aici sunt banii dumneavoastră". Traian Băsescu este cel care practic a inventat acciza la carburanți, iar banii pe care i-a încasat cât a fost ministru al Transporturilor s-au concretizat doar în acele plăcuțe, n-am văzut să fie făcut niciun kilometru de autostradă", a spus Zgonea potrivit unui comunicat de presă.


El a adăugat că în "vremea guvernelor păstorite de Băsescu" benzina aproape că și-a dublat prețul, ajungând de la 0,67 euro/litru în 2009, la 1,28 euro/litru în 2012, în timp ce motorina s-a scumpit cu 70%.

"Vorbim totuși de o creștere de 10 ori mai mare decât cea de acum. În plus, datele ne arată că venirea USL la guvernare a făcut ca prețul benzinei să scadă cu 3%, iar cel al motorinei cu 2%. Așadar, cum pot spune Băsescu, Udrea și Boc că protestează împotriva creșterii cu 7 cenți a accizei pentru că țin la popor, când ei aproape că au dublat prețurile cât timp au fost la guvernare?", a menționat acesta.

Tag-uri: Valeriu Zgonea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ