Macovei: Ponta, Antonescu şi Voiculescu ar putea răspunde penal că nu am intrat în Schengen în 2012

| 09 mai, 2014

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu ar trebui să dea socoteală şi să răspundă politic pentru faptul că România nu a intrat în spaţiul Schengen în anul 2012, afirmând că ar putea fi vorba în acest caz şi de "o răspundere penală".

"Toţi europarlamentarii am susţinut aderarea României în Schengen. Ultima ţară care se opunea a fost Olanda, care a spus că mai vrea două rapoarte MCV bune. Primul l-a avut la sfârşitul lui 2011 şi urma cel din iulie 2012, care a fost devastator după încălcările Constituţiei comise de USL, iar apoi toate rapoartele au fost devastatoare pentru clasa politică, nu pentru DNA şi ANI. Ponta, Antonescu şi Voiculescu să dea socoteală şi să răspundă pentru faptul că nu am intrat în Schengen în 2012. Susţin intrarea României în Schengen şi menţinerea MCV, cele două nu sunt legate una de alta. Cei trei să dea socoteală politic şi lumea să ştie că datorită lor nu am intrat în Schengen. Ne putem gândi şi mai departe, dacă nu este cumva şi o răspundere penală, pentru că este interesul naţional al României să intre în Schengen. Ei trădează ţara, cine apără baronii locali trădează ţara", a spus Macovei, conform Mediafax.

Întrebată în continuare unde s-ar încadra răspunderea penală, Macovei a subliniat că nu vrea să dea alte detalii.

"Nu vreau să etichetez, dar se poate gândi şi o astfel de răspundere", a afirmat europarlamentarul PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 mai, 2014
gogu
pfffff
hai sictir.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ