Ponta: Nu trebuie să ne rugăm de cineva pentru aderarea la Schengen

| 24 apr, 2014

Decizia privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen tine de chestiuni de politica interna ale unor state din Uniunea Europeana, precumFranta sau Olanda, dar Romania nu trebuie sa se roage de nimeni pentru a fi primita, a declarat premierul Victor Ponta, joi.

"Din fericire, absolut toata lumea spune: 'Da, e normal ca trebuie sa fiti in Schengen, cel putin cu frontierele aeriene, daca cu cele terestre mai dureaza, eventual'. Din punct de vedere politic nu pot sa spun ca suntem mai aproape, pentru ca, din pacate, decizia - eu cred ca Germania nu seva mai opune - dar, din pacate, decizia depinde de lucruri de politica interna.

Si atat timp cat opinia publica din Franta, de exemplu, este pacalita, pentru ca este o pacaleala - emigratia in Franta nu se face cu cursele aeriene de la Bucuresti, dar e o pacaleala intretinuta si de opinia publica si de mass-media si de politicieni. Sau in Olanda, la fel, nu romanii sunt emigratia din Olanda", a spus premierul.

El a adaugat ca, in aceasta privinta, Romania nu trebuie sa se roage de partenerii europeni pentru a fi primita in spatiul fara frontiere, ci sa-si sustina statutul de stat membru al comunitatii europene.

"Atat timp cat lucrurile se decid pe considerente interne si pe demagogie interna... Nu stiu... Sigur, la un moment dat vom fi in Schengen, dar trebuie sa stim foarte clar ca mesajul pe care-l cerem este acela de a fi tratati corect. Eu cred ca nu trebuie sa ne rugam de cineva. Trebuie sa spunem: 'asa este corect, noi suntem membri corecti ai Uniunii Europene si trebuie sa fim tratati la fel'", a mai declarat Victor Ponta.

Tag-uri: Ponta, Schengen
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ