Cineva trebuia să spună adevărul despre Udrea

| 03 mai, 2014

Este bine că Elena Udrea sare de la mare înălțime și experimentează senzații tari. Va putea astfel să se acomodeze cu altă senzație asemănătoare, mai târziu, când va pica din norii imaginației în care se vede deja președinte al României. Este însă păcat că o face cu parașuta, din cel puțin două motive. În primul rând, ca să fi avut exact aceeași senzație de risc asumat în zadar, pe care o va resimți la prezidențiale.

În al doilea rând, din solidaritate cu toți cetățenii români și familiile lor, care au experimentat senzația de cădere în gol, fără parașută sau plasă de siguranță, sub lipsita de omenie guvernare de care s-au făcut vinovați deopotrivă Emil Boc și Traian Băsescu. Ultimul pentru că a confiscat guvernarea, primul că a tolerat acest lucru și a stat paravan...

Este prea ușor să te pui în situația Elenei Udrea, care și-a luat toate măsurile de siguranță nu numai la saltul menționat dar și în toți cei zece ani de regim Băsescu. Ajunsă în fundul gol în politica românească, cum inspirat a scris zilele acestea fostul consilier liberal Sorin Roșca Stănescu, blonda lui Băsescu s-a căpătuit cu vârf și îndesat. O familie de români obișnuiți ar supraviețui ani buni doar din contravaloarea garderobei celei care a luat anul trecut cu asalt preferințele românilor ”înarmată” doar cu niște bikini cu estetică extrem de discutabilă. Evaluând mai corect propriul aspect fizic, de data aceasta blonda lui Băsescu apare în echipament complet de parașutism... Dar, cum ziceam, ce riscă Elena Udrea, cu adevărat? Mai nimic, după cum vom vedea, din perspectiva saltului propagandistic, sunt sigur că blonda populiștilor lui Băsescu nu și-a asumat niciun risc. Mai sigur decât s-a aruncat, ar fi fost să trucheze poza într-un program de editare grafică. Și ce va risca în iarnă, la alegerile prezidențiale pentru care depune toate aceste eforturi caraghioase? Iarăși, mai nimic, afară de o trecătoare ciocnire cu realitatea care-i va zburătăci pe moment grandomania de care suferă. Elena Udrea, căzând în gol precum românii menționați în rândurile de mai sus, în timpul tembelei guvernări Boc-Băsescu, nu va risca să-și piardă slujba, pâinea de toate zilele sau siguranța familiei proprii. Madama populară nu are nici slujbă de pierdut, nici grija unei familii (care, să recunoaștem, pune lucrurile în cu totul altă perspectivă pentru orice om responsabil) și, mai important, nici nu va sărăci. A avut grijă ”parașutista” PMP ca în cei zece ani petrecuți, în mod regretabil pentru noi toți, la vârful politicii autohtone, să-i umple sacul din spate cu mai mult decât o parașută de siguranță. Dacă acei mult vânturați campioni ai anticorupției vânturați de Macovei, Blaga sau chiar Băsescu, s-ar îndura să deșire măcar un fir al afacerilor tenebroase din care a prins cheag și gură mare fosta doamnă Cocoș, altfel s-ar purta discuția. Dar nu astfel stau lucrurile și cum ar putea să miște în front toți acei super-eroi de operetă, când numeroase fire se încâlcesc chiar în direcția lor? Până și guralivul și moftangiul lider al PNL, care acum un an încă mai recita curajoasa deviză a dreptății până la capăt, anul acesta depune cuminte moțiuni de cenzură la adresa foștilor aliați, alături de Elena Udrea.

Revenind la toate româncele amărâte, care adeseori n-au știut ce să pună pe masa familiei în perioada neagră 2009-2012, rămase fără slujbe și fără altă speranță decât să-l dea pe Băsescu jos, da, Victor Ponta are dreptate când afirmă că nu există insultă mai mare pentru românce decât să fie comparate cu Elena Udrea. Dar în planurile electorale și propaganda politică a lui Traian Băsescu există acest plan insidios, să se prezinte națiunii ca arhetipuri umane, părinții primordiali ai națiunii, el super-bărbatul, ea super-femela. Dincolo de penibilul unor asemenea tactici politice interbelice și din fericire pentru noi toți, aceste planuri merg nu numai în răspărul realității, dar dovedesc incontestabil că ambii politicieni, atât Udrea cât și Băsescu, nu mai au habar ce îi preocupă și ce îi interesează pe cetățenii chemați de două ori la urne anul acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 mai, 2014
SAG
"parașutista” PMP....
Parasutista cea curajoasa din ochii Bashescului ,....”înarmată” doar cu niște bikini cu estetică....", este o buzoianca de-a mea. Buzoienii nu vor vota PMP ca partid "nou" ci, pur si simplu, basistii isi vor fractioana procentele : 1/2 PMP (7%) 1/2 PDL(7%). Chiar daca "parasutista" ar sari zilnic cu parasuta cu Bashescu in tandem .......inlantuiti(!) :-)
Electoratul buzoian este prea inteligent si nu va da nici doi bani pe aceasta parasutista-mahalagioaca sustinuta de mosierul de Nana si matrozul ultra-corupt de la Cotroceni.....
04 mai, 2014
IOBAG
PARASUTISTA CENTURISTA PMP
SPER CA BUZOIENI NU AU UITAT DIN CE FAMILIE PROVINE CE PURTARI A AVUT IA PRN BUZAU PANA SA VIE LA BUCURESTI SI CE HRAM POARTA ,SA SPERAM CA VOTURILE NU VOR VENI .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ