Zece noi tronsoane de autostradă în fața studiilor de fezabilitate

| 03 mai, 2014

Traian Băsescu cu cinci mandate la Transporturi și 0 km de autostradă atacă Guvernul PSD, culmea, că face autostrăzi negociate de PDL.

Este bine că la 14 ani de când Băsescu spunea cu nonșalanță din postura de ministru al Transporturilor că autostrăzile “nu sunt prioritare” România a ajuns să pună bazele unui plan de 1000 de km de autostradă. Anunțurile pentru studiile de fezabilitate la 10 noi tronsoane de autostradă au fost publicate pe 1 mai. Pe 17 iunie anunțurile expiră și ar trebui să știm în cât timp să ne așteptăm la elaborarea studiilor și poate chiar la demararea lucrărilor.

În perioada 2012-2013 au fost inaugurați 242,3 kilometri de autostradă, din care 126,3 km în 2012 și 116,1 km în 2013. Anul trecut, au fost finalizate licitațiile pentru 6 proiecte de autostradă, în lungime totală de 247,72 km. În 2014 se așteaptă demararea licitațiilor pentru 6 proiecte de autostrăzi a căror lungime însumează 375,38 de km. Anul acesta lucrările la autostrăzi care se află în execuție totalizează 651,70 km.

În ultimii doi ani aproape că s-a dublat numărul de km de autostradă dați în folosință. Personajul Traian Băsescu începe să se apropie de ridicol atunci când spune că actualul Guvern lucrează pe proiecte vechi negociate. În realitate actualul guvern a reziliat contractele păguboase cu Bechtel scutind România de sute de milioane de euro pierderi pe un contract pagubă, reînnoit în fosta guvernare de ministrul PDL, Anca Boagiu.

Încă un element care trebuie menționat este că finanțarea pentru autostrăzi se face pentru prima oară din fonduri europene nerambursabile. Tronsoanele de autostradă vizate de acest program sunt: Craiova-Calafat (83 km), Ploieşti-Buzău (75 km), Buzău-Focşani (67 km), Bucureşti-Alexandria (85 km), Bacău-Paşcani (95 km), Braşov-Bacău (170 km), Focşani-Bacău (120 km), Paşcani-Siret (100 km), Alexandria-Craiova (140 km) şi Bucureşti-Giurgiu (60 km).

Cifrele ne arată o cu totul altă realitatea decât cea pe care și-o imaginează Traian Băsescu. 242,3 de km de autostradă inaugurați în doar doi ani de Guvernul USL și PSD față de 0 km de autostradă în 5 mandate de ministeriat la Transporturi pentru actualul președinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 mai, 2014
Jijel
mda.. si Transilvania pe cand?
Mascariciul din fruntea guvernului uita ca si Transilvania e parte a Romaniei, pentru ca in Transilvania putini sunt cei care sustin prostia, minciuna, plagiatul, si obtinerea necinstita a foloaselor.. Carlanash, ia trage o privire si prin Ardeal, nu te uita numai la indobitocitii sudisti ai antenelor care varsa voma peste tara in toate emisiunile, iar fomistii din sud o ling, ca se da gratis... chiar si in afara campaniilor electorale
03 mai, 2014
nelu
si...
...Daca ma gandesc bine cati bani se intorc in Transilvania de la "centru"...imi vine Maxim sa schimb centru' asta! Sau sa iau alte maduri. Nu spui care. Pastrez suspansu'. Oricum, "va multumim" pentru "respectul" aratat... Dragi ardeleni, munciti in continuare si cotizati la Bucuresti PENTRU NIMIC !!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ