Rovana Plumb: Planurile imediate ale Guvernului - pensii, salarii și alocaţii mai mari de la 1.01.2015

| 02 mai, 2014

Ce-i drept, minuni nu se pot face peste noapte nicăieri în lume şi mai ales în România, ţară care a cunoscut un regres în timpul regimului lui Traian Băsescu. Din fericire, lucrurile par a se îndrepta în România. De la tăieri de salarii şi pensii, am trecut la creşteri, iar ţara noastră este privită cu încredere de investitori şi de instituţiile financiare

Prezentă în cadrul unei emisiuni TV, ministrul Muncii Rovana Plumb a explicat planurile Guvernului Ponta de a creşte nivelul de trai în România. Ministrul Rovana Plumb a spus că România se află pe un drum bun şi este absolut necesar ca creşterea economică din 2013, de 3,5%, să se resimtă şi în buzunarul românilor, iar în acest sens Guvernul Ponta are în vedere mai multe măsuri pentru a creşte ocuparea şi a mări veniturile cetăţenilor. „Nu se pot face minuni peste noapte dar sper ca această creştere economică să se simtă în buzunarul românilor. Gândul meu se îndreaptă către cei care caută un loc de muncă. Noi am luat o serie întreagă de măsuri active, mai ales pentru tineri. În primele 3 luni ale anului, am avut 42.000 de tineri care au urmat cursuri profesionale, dintre care, 15.000 au fost integraţi pe piaţa muncii”.

 

O prima veste bună, care oferă garanţia că pensionarii îşi vor primi în continuare pensiile şi chiar vor fi mărite, este că numărul de salariaţi a ajuns să fie egal cu numărul de asiguraţi. „Astăzi a murit grasul domnului preşedinte. Pot să vă spun că astăzi avem un număr de cinci milioane două sute de mii de salariaţi în România şi acelaşi număr de asiguraţi. Deci diferenţa dintre pensionari şi slariaţi aproape nu mai există. În momentul de faţă avem 5.266.000 de contracte încheiate, dintre care 92% sunt pe perioadă nedeterminată". De asemenea, ministrul Muncii a precizat că actualul guvern nu va tăia veniturile salariaţilor şi pensionarilor, iar de la 1 ianuarie 2015 speră să poată creşte pensiile cu mai mult de 4%. Iar în ceea ce priveşte salariul minim pe economie, ministrul a spus că va ajunge la 900 de lei începând cu 1 iulie.

 

Şi alocaţiile pentru copii, care sunt într-un cuantum destul de mic şi care nu au mai fost majorate de ani buni, vor fi mărite începând cu anul 2015. Dacă în urmă cu câteva luni, ministrul Plumb spunea că nu sunt perspective de a se modifica venitul alocaţiei pentru copii se pare că s-au găsit resurse. „Mamele din fabrica de confecţii pe care le-am vizitat mi-au cerut să mărim alocaţiile pentru copii. Şi premierul mi-a cerut, în regim de urgenţă, să mărim alocaţiile pentru copii. De la 1 ianuarie 2015 vom mări alocaţia cu o sumă suplimentară în funcţie de veniturile familiei. Schimbările nu se vor face peste noapte, dar ce ne-am propus până în 2016, vom respecta”.

 

Chiar dacă aceste măriri anunţate de ministrul Rovana Plumb pot părea infime, important este că nu se mai taie din veniturile cetăţenilor, că preţurile se menţin stabile, că înregistrăm creştere economică, că investitorii au încredere în România, că apar locuri de muncă, că fondurile europene sunt absorbite şi utilizate eficient.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 mai, 2014
Valter COJMAN
alocatii pentru copii si nu numai
- In Romania, un copil primeste 42 de lei/luna. Un maidanez din adaposturi primeste 300 lei/luna. De la 01.01.2015 copii vor afla si ce este discriminarea.
- Ciuma portocalie a redus pragul de impozitare al pensiilor de la 1000 lei la 740 lei cat era salariul minim de atunci... Salariul minim a crescut... dar pensiile sunt impozitate tot de la 740 de lei in sus...
03 mai, 2014
gogu
Si de aplicarea legii salarizarii pentru bugetari, in litera si spiritul ei, de la 01.01.2015, nu se aude nimic, sau tot o s-o tina asa pana cand salariul minim o sa il ajunga pe cel maxim.
23 mai, 2014
bugetar
salarii si alocatii
Anul trecut ,spuneau ca din 2014 se aplica legea unica a salarizarii si maresc alocatiile,asa o sa fie si in anul 2015,am ajuns dupa 15 ani de munca sa am salariul egal ca a unei persoane angajata sa faca curat -sa inteleg ca am ajuns la aceleasi atributii,eu sa ma duc in locul ei si viceversa,si la acelasi salar cu cel care lucreaza de o luna.Sau pot sa mai fac copii ,asa o sa traim pe spinarea lor(glumesc-ironic).Ce fac guvernantii -aburesc cu cresterea salariului min. .cei de la privat pun botul ,dar pentru -ca patronul nu are banuti pentru ei si le dau minimul (el insa merge cu o masinuta super tare,vacantae de vis) o sa capete de la copii prin alocatii.rusine ca tot in cei furati de patroni loviti.
A spus clar ca alocatia ramane la acelasi nivel,dar vor acorda un supliment pentru famiilile nevoiase, este o lege facuta de pe timpul lui Boc cu procente,acum o vor aplica.
Iar pentru salarii ,clar ca trebuie sa creasca acea valoare de referinta ,care este de 600,astfel se va ajunge la egalarea salariului minim cu cel maxim,daca se tin de promisiune ca in 2016 salariul min. va fi de 1200.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ