Cristian Socol: Vor fi eliminate 70 de taxe care nu se justifică

| 06 mai, 2014

Guvernul Ponta nu are în vedere, în acest an, implementarea unui nou sistem al contribuţiilor sociale obligatorii şi nici extinderea bazei de calcul a acestora asupra veniturilor realizate de persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente, a declarat Cristian Socol, consilier al premierului.

Guvernul Ponta nu are în vedere, în acest an, implementarea unui nou sistem al contribuţiilor sociale obligatorii şi nici extinderea bazei de calcul a acestora asupra veniturilor realizate de persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente, a declarat marţi seară Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta.

'Este o discuţie care se repetă an de an fără a avea nicio fundamentare reală în politicile fiscale propuse de Guvern. Viziunea noastră este de a impulsiona creşterea economică şi crearea de locuri de muncă prin scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi reducerea CAS de la 1 iulie 2014. În plus, va fi curăţat sistemul de taxe parafiscale prin eliminarea a 70 taxe care nu se justifică din punct de vedere economic şi fiscal', a arătat Cristian Socol, citat de Agerpres.

Premierul Victor Ponta susţinea, la sfârşitul lunii trecute, că reducerea contribuţiei de asigurări sociale (CAS) la angajator se află în topul listei subiectelor care vor fi abordate în cadrul întâlnirii de la începutul lunii iunie cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

În prezent, cotele de contribuţii de asigurări sociale plătite de angajator sunt: pentru condiţii normale de muncă (pensii) - 20,8%, asigurări de sănătate - 5,2%, fond concedii şi indemnizaţii - 0,85%, fond de şomaj- 0,5%, fond de garantare a creanţelor salariale - 0,25%.

Angajatul plăteşte contribuţii sociale astfel: asigurări de sănătate - 5,5%, fond de şomaj - 0,5% şi contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii) - 10,5%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ