Udrea a sărit cu parașuta după ce a ridicat România. Băsescu în extaz

| 01 mai, 2014

Traian Băsescu, în calitatea sa de agent electoral al PMP şi al Elenei Udrea, nu a ratat ocazia de a specula această zi, printr-un interviu acordat B1TV.

Anul acesta, sărbătoarea de 1 mai se desfășoară sub auspiciile campaniei pentru Parlamentul European, ocazie cu care principalele partide au avut, așa cum ne puteam aștepta, acțiuni cu caracter electoral. Aşa cum era de aşteptat, Traian Băsescu, în calitatea sa de agent electoral al PMP şi al Elenei Udrea, nu a ratat ocazia de a specula această zi, printr-un interviu acordat B1TV.

Tocmai faptul că emisiunea la care a participat Traian Băsescu s-a desfășurat la B1 a permis realizatorilor, în complicitate cu șeful statului, să producă un moment cu demn de cartea recordurilor penibile. La un moment dat, dialogul dintre președinte și interlocutorii săi a fost brusc întrerupt de un breaking news având-o ca subiect principal tocmai pe Elena Udrea, care, pentru a promova imaginea de partid tânăr a PMP, tocmai sărise cu... parașuta dintr-un avion. Despre experiență, fosta consilieră de la Cotroceni a declarat entuziasmată că „nu am avut nicio teamă, e o senzație care merită încercată. E suficient să ai puțin curaj. Cel mai greu e când te arunci din avion. Senzația pe care o ai când treci printr-un nor e unică. Am văzut până unde putem să ridicăm România, sus de tot”.

Reacția în platou a fost cât se poate de elocventă pentru cât de ”independent” este Traian Băsescu în raport cu principalii competitori din campanie. În loc să facă lucrul cel mai responsabil, și anume să refuze orice comentariu, Traian Băsescu a hâhâit vesel, declarând că preferata sa dă dovadă de curaj. După care a adăugat, pentru a nu lăsa nicio urmă de îndoială, că „dacă aş compara-o cu Ponta care stătea cu fundul în barcă şi-l trăgeau jandarmii, imaginile vorbesc de la sine despre caracterul diferit al celor doi”.

Însă, dincolo de penibilul întregii situații, ce s-a întâmplat pe B1 TV reflectă una din principalele slăbiciuni ale campaniei duse de PMP pentru europarlamentarele de pe 25 mai. Orice concept central de campanie trebuie să conțină printre altele și un slogan simplu și cât mai clar, care să nu permită interpretări alternative de natură să afecteze demersul electoral.

Din acest punct de vedere, cei de la PMP au dat un rateu de zile mari când au ales sloganul „Ridicăm România”. Dincolo de faptul că nu conține nimic inteligent sau memorabil, neputând fi asociat cu un partid care promovează schimbarea și care teoretic le cere voturile românilor, mesajul principal al celor de la PMP poate fi ușor interpretat într-o cheie complet defavorabilă popularilor. Aluziile ce pot fi făcute pornind de la aceste două cuvinte reprezintă o sursă excelentă de contracampanie sau de ironii din acea parte a mass-media mai orientată spre pamflet. Dacă mai adăugăm și alăturarea cu exercițiile de imagine pe care Elena Udrea le tot încearcă de la plecarea sa din PDL, atunci avem toate ingredientele unui ghiveci de campanie electorală bun pentru ziarele și revistele de scandal care oferă o literatură ieftină de consum pentru ca apoi să fie folosite la aprinderea grătarelor de 1 mai.

Însă, dincolo de toate aceste elemente de imagine, rămâne realitatea faptului că PMP este un club de politicieni loiali lui Traian Băsescu, reciclați acum într-o nouă formulă, fără a avea însă niciun proiect concret pentru România și pentru viitorul românilor. În schimb, în frunte cu Elena Udrea ei încearcă orice exerciții de imagine pentru a câștiga câteva mii de voturi în plus.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mai, 2014
LOL
Se vede!
I-a căzut fața!
02 mai, 2014
fan Ferenczy
bine zis,soro...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ