Băsescu s-a aruncat împreună cu Udrea, fără frică de penibilul situației

Penibilul total al unei Elene Udrea zvârlită cu parașută din avion nu poate fi concurat decât, poate, de completa irelevanță politică a unei astfel de mizanscene. Relevanța politică a unui gest sau al unui mesaj politic chiar dacă nu este perfect cuantificabilă sociologic, rămâne un detaliu important pe care nu-l poți mima sau forța.

Ca o idee, Emil Boc dând cu coasa a avut relevanță politică maximă, chiar dacă negativă, pentru români. Elena Udrea în schimb, rânjind fasolea sub o parașută, la câteva sute de metri în văzduh, nu, nicicum, nici de frică! Astea sunt gesturi de imagine nu numai irelevante, dar de-a dreptul aberante. Fie vorbim de niște consilieri făcuți pe puncte, care o scutură pe Udrea de bani pentru asemenea prostii patentate, fie sunt slabi de înger – genul care îngână clientul și nu-i pot refuza ”contribuțiile” habarnamiste.

Dar, de dragul argumentației, să punem între paranteze caracterul de prostie gușogenă smucită a inițiativei. Să resupunem că saltul cu parașuta ar fi fost o inițiativă electorală legitimă și de bun simț, fără conotația negativă de-a dreptul penibilă. Chiar și așa, un consilier înfipt ar fi trebuit să-i atragă atenția că nu merită mers într-o direcție folosită deja de adversari, mai bine și la alt nivel. Când Victor Ponta, copilot sportiv în ”civilie”, apare copilot într-un avion american al NATO, nu vii tu ca o Mary Poppins improvizată să fii ”copilot de parașută”. Nu se face, punct. E penibil.

Ceva la fel de penibil, dar în alt registru mai subtil, a fost caracterul de mizanscenă căznită a prostiei descrise mai sus. Cum să nu cadă românul de pe scaun de râs când blonda lui Băsescu își ia inima în dinți și udă lenjeria intimă exact în momentul când ”mesianicul” președinte face cu ochiul în direct, în studioul ”la B1TV”, tocmai bine ca să poată comenta saltul? Doamne ferește, se întâmplă nenorocirea și aveam un Traian Băsescu traumatizat în direct, precum Bush filmat când a stat 7 minute să asculte poezii de grădiniță, după ce a fost anunțat de Secret Service că primul turn a fost lovit, pe 9 septembrie 2001.

Decât să facă cei doi cascadori ajunși de râsul neamului un asemenea circ, mai bine aveau grijă în zece ani de președinție să respecte faimoasa regulă a bucătarului, care zice furăm, furăm, dar mai trebuie să rămână și ceva de pus în oală...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mai, 2014
fan Ferenczy
sa "mirositi" cu spor...
acuma stim exact cine era "filozoful" care-i mirosea lenjeria intima Elenei Udrea,dupa saltul cu parasuta..
acelasi,care-i mirosea si lui Ponta,dupa ce a coborat din F16
chestie de gusturi..
nu se discuta,nu-i asa?
03 mai, 2014
Simi
Nea*Florin a vrut si el "puicuta"
Bre,nea* Florine !Dupa ce ai papat cateva tone de gaini,acum ai ravnit si la "puicuta".La "puicuta" altuia.N-ai stiut,bre, ca-i periculos!Nu te-ai gandit ca esti "ginit" când nici nu te astepti?Tanar esti,aratos esti,istet la fel,ti-au fugit ochii la "tanti Lenuta".Pai de ce credea-i,bre,ca-i fost aruncat peste bord?N-ai vazut ca ,daca vine un cerb mai tanar si da târcoale ciutelor,ce face ala batran?Acuma ce sa-i faci?Asteapta si m*atale pana s-o scufunda vaporul cu "marinel" cu tot.Nu mai este mult.Daca nu te-o lua DNA-ul sa te ascunda,iti incerci norocul din nou.Dupa decembrie nici "Nutii" nu va mai avea nevoie de "marinel" si atunci ai liber la "puicuta".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ