Tupeul – politica definitorie pentru PMP

| 03 mai, 2014

Este cel puțin o dovadă de sfidare la adresa românilor ca, după ce au falsificat câteva sute de mii de semnături, popularii să vină acum cu o idee precum un Protocol pentru Alegeri Corecte.

Pe lângă europarlamentare, pe 25 mai se va organiza și un scrutin parțial pentru câteva fotolii din Parlamentul României vacantate din diverse motive de la precedentele alegeri legislative. Astfel, partidele se pregătesc și de această întrecere electorală, în speranța de a mai obține câteva posturi de senatori și deputați în plus.

Printre cei care vor candida la parțiale, acum câteva zile și-a anunțat participarea din partea PMP și Daniel Funeriu, care, în același timp, a propus ca toate partidele din opoziție să realizeze împreună un Protocol pentru Alegeri Corecte. În opinia liderului PMP, PSD-ul s-ar pregăti să fraudeze scrutinul din 25 mai, caz în care celelalte partide trebuie să se alieze pentru a-i opri pe social-democrați.

Pentru cei care nu își mai amintesc, Funeriu s-a făcut remarcat în politica românească în timpul campaniei electorale din 2009 când i-a luat apărarea lui Traian Băsescu cu teoria pixelului albastru, menită să discrediteze o înregistrare video în care se vedea clar cum președintele lovea un copil. Plata pentru aceste servicii s-a concretizat ulterior într-un post de ministru al Învățământului, unde democrat-liberalul nu a avut decât rezultate negative, sub el desfășurându-se două din cele mai dezastroase examene de Bacalaureat din ultimii 25 de ani. Ulterior, domnul Funeriu a ocupat pe banii contribuabilor o pozițe călduță de consilier prezidențial, funcție pe care acum a părăsit-o acum pentru a putea candida din partea PMP.

Însă, dincolo de datele personale ale celui care a făcut propunerea, trebuie remarcat că ideea Protocolului pentru Alegeri Corecte vine din partea unei formațiuni politice care a fost implicată recent în scandalul legat de semnăturile de pe petiția colectiva împotriva introducerii accizei la combustibili. Așa cum reiese dintr-o anchetă a Corpului de Control al Guvernului, peste două sute de mii din cele trei sute de mii de semnături care însoțeau actul depus de PMP la Palatul Victoria sunt cu probleme, persoanele din documente neputând fi indentificate. De asemenea, vorbim despre un act semnat inclusiv de către Traian Băsescu care a acționat împotriva literei și spriritului Costituției, în care se vorbește despre modul în care președintele nu trebuie să fie partizanul niciunui partid politic.

Este cel puțin o dovadă de sfidare la adresa românilor ca, după ce au falsificat câteva sute de mii de semnături, popularii să vină acum cu o idee precum un Protocol pentru Alegeri Corecte. Faptul că propunerea vine la câteva zile după ce Corpul de Control al Guvernului și-a făcut publice concluziile în legătură cu precedenta inițiativă publică îndreptată împotriva actualei puteri este reprezentativ pentru tupeul de care cei de la PMP dau dovadă.

Pe de altă parte, comportamentul popularilor nu ar trebui să ne mire având în vedere că părintele lor politic rămâne Traian Băsescu, care continuă să fie președinte în ciuda votului de blam primit în vara lui 2012. În fond, bine spune vorba populară că așchia nu sare departe de trunchi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ