Traian Băsescu, de zece ani prizonierul Elenei Udrea

| 04 mai, 2014

Blonda de la Golden Blitz a devenit portavocea atacurilor președintelui la adresa premierului Călin Popescu-Tăriceanu și, după plecarea sa de la Cotroceni, Udrea a stat la baza ruperii Alianței DA prin scandalul “Bilețelul”.

În timpul emisiunii de pe B1Tv la care a participat joi, Traian Băsescu a fost protagonistul unui moment - cel mai probabil aranjat în prealabil - de un penibil greu de descris. În timp ce discuta cu moderatorii emisiunii, președintele a fost întrerupt de un breaking news în care ni se prezeta cum, în încercarea de a-și mai crește vizibilitatea publică, Elena Udrea a sărit cu parașuta. În schimb, șeful statului a fost încâtat de prestața protejatei sale politice, hâhâind vesel la imaginile transmise în direct.

Dincolo de evenimentul în sine, ce s-a petrecut joi pe B1 Tv reprezintă doar un episod dintr-o lungă serie avându-i ca protagoniști pe cei doi oameni politici, ale căror destine publice au fost în ultimii zece ani puternic legate. În urmă cu aproape un deceniu își făcea apariția în spațiul public Elena Udrea, în postura de Consilier de Stat și șefă Cancelariei Președintelui. Deși la acel moment nimeni nu știa exact de unde a apărut, loialitatea lui Traian Băsescu față de ea s-a manifestat încă din primele luni de mandat, șeful statului alienându-și mai mulți consilieri de o reală valoare.

În schimb, blonda de la Golden Blitz a devenit portavocea atacurilor președintelui la adresa premierului Călin Popescu-Tăriceanu și, după plecarea sa de la Cotroceni, Udrea a stat la baza ruperii Alianței DA prin scandalul “Bilețelul”. În paralel, ea își începuse ascensiunea în interiorul PDL, unde a făcut mai multe victime politice cu acordul tacit al lui Emil Boc și, mai ales, al lui Traian Băsescu.

A urmat apoi, după 2008, seria de numiri în posturi guvernamentale înalte, care a culminat cu crearea Ministerului Turismului și Dezvoltării Rurale, prin care Udrea a sifonat miliarde de euro în beneficiul clientelei de partid. În schimb, ea s-a bucurat în mod constant de protecția lui Traian Băsescu, care a închis ochii atât în ceea ce privește gesturile ridicole pe care blonda ministereasă le-a făcut și în ceea ce privește activitățile oneroase ale fostei sale consiliere. De fapt, de dragul Elenei Udrea, Traian Băsescu a ajuns chiar să se dezică de PDL și să îi construiască protejatei sale o altă formațiune politică, PMP.

De altminteri, putem spune că singura constantă a activității politice duse de Traian Băsescu a fost reprezentată de încercările continue de a o sprijinii pe Elena Udrea, indiferent de ce a făcut rău de-a lungul timpului fosta doamnă Cocoș.

Pare aproape ciudat cum de zece ani un animal politic atât de înveterat precum Traian Băsescu se află la mâna Elenei Udrea, susținând-o în mod constant pe fosta ministerasă de la Turism, indiferent de comportamentul acesteia. În final, relația politică dintre Traian Băsescu și Elena Udrea reprezită poate cea mai bună dovadă a lipsei de calității umane de care președintele României dă dovadă. În schimb, Traian Băsescu rămâne loial și pare dispus să facă aproape orice în sprijinul unei doamne care, la fel ca sponsorul său, nu a făcut decât rău României prin activitatea politică pe care a dus-o de-a lungul timpului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ