Crin Antonescu: Eu preşedinte - Băsescu premier, exclus

| 04 mai, 2014

PNL nu va face niciun fel de alianţe după ''eşecul USL'', ci se va concentra pe obiective şi proiecte care, la un moment dat, ar putea fi convergente cu ale altor partide politice, a declarat duminică preşedintele PNL, Crin Antonescu.

PNL nu va face niciun fel de alianţe după ''eşecul USL'', ci se va concentra pe obiective şi proiecte care, la un moment dat, ar putea fi convergente cu ale altor partide politice, a declarat duminică, la Suceava, preşedintele PNL, Crin Antonescu, citat de Agerpres.

''Nu văd, nu ne vedem aliaţi cu nimeni în sensul unei alianţe instituţionale de tip Alianţa D.A. sau USL. Din multe motive PNL este rezervat faţă de noi alianţe. Eu cred că şi încrederea cetăţenilor români în alianţe, după eşecul USL, în care atâtea speranţe şi-au pus şi ne-am pus, a scăzut. Cred însă că nu trebuie să ai alianţe politice constituite, ci trebuie să ai obiective, teme, proiecte care, dacă interesează mai multe forţe politice, pot avea o acţiune convergentă în acest sens'', a spus Antonescu, subliniind că este exclus dintr-o astfel de discuţie preşedintele Traian Băsescu.

În eventualitatea unor acţiuni politice comune, Antonescu a spus că va purta discuţii cu reprezentanţii unor partide parlamentare şi în niciun caz cu Traian Băsescu.

''Discut cu partide parlamentare, cum ar fi PDL, de exemplu. N-am ce să discut despre şi cu Traian Băsescu'', a arătat Antonescu.

El a adăugat că ideea unui tandem Antonescu-Băsescu este ''minciuna lui Victor Ponta şi a pesediştilor care, deja, se conturează grosier''.

''Antonescu preşedinte - Băsescu premier exclus'', a subliniat liderul PNL.

Totodată, el a afirmat că discuţia despre ''reunificarea dreptei are prea puţin sens pentru liberali'', deoarece PNL este singurul partid politic de dreapta.

''Noi nu suntem deloc convinşi că în afară de PNL există o altă forţă politică de dreapta, din punctul nostru de vedere. Singurul lucru e acela că PDL este membru al PPE, care este familia politică europeană de dreapta, o formalitate. Dar ce să discutăm cu preşedintele României, Traian Băsescu, despre unificarea dreptei, vreodată? Ce treabă are domnia sa? Mai avem sau nu mai avem vreo Constituţie?'', a spus Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ