Cum îl controlează Băsescu pe Antonescu?

| 04 mai, 2014

Cu fiecare apariţie, cu fiecare atac împotriva foştilor aliaţi, dar şi împotriva propriului electorat, preşedintele PNL încearcă parcă cu tot dinadinsul să-şi trădeze propriul crez politic.

Cluj, noiembrie 2009. Poate puţină lume îşi mai aduce aminte de acea dezbatere dinainte de primul tur al prezidenţialelor, dar confruntarea dintre Băsescu şi Crin Antonescu a lăsat totuşi în urmă câteva lucruri care merită reamintite. Dezbaterea de la Cluj a fost un lung schimb de replici între cei doi, care la un moment dat s-a transformat într-un şir de jigniri din partea preşedintelui. Rămâne halucinant modul absolut grotesc în care Traian Băsescu l-a atacat atunci pe Crin Antonescu, sugerând că liderul PNL n-ar fi sprijinit-o pe prima sa soţie, care s-a sinucis după ce s-a îmbolnăvit de cancer. Intervenţia de prost gust a preşedintelui a venit în contextul în care Antonescu îl acuzase pe Traian Băsescu pentru promovarea în politică a femeii-obiect, “cu succes facil şi tupeu”.

Au trecut mai puţin de cinci ani de la acel moment. Din aceştia, Antonescu şi-a petrecut aproape trei în cadrul Uniunii Social-Liberale, luptând împotriva regimului lui Traian Băsescu. Astăzi lucrurile s-au schimbat. Antonescu a rupt USL, părăsind guvernarea şi îndreptându-şi atacurile către foştii parteneri. Mai grav şi mai dureros de explicat în acelaşi timp, este apropierea făţişă pe care Antonescu o arată faţă de cel care în urmă cu cinci ani îi aducea cele mai oribile jigniri. Este straniu cum cel care întina memoria fostei soţii a lui Antonescu este astăzi partenerul de drum al liderului PNL.

Mai mult, “femeia-obiect, cu succes facil şi tupeu”, este azi soluţia dorită de şeful liberal atunci când vine vorba de alianţe politice. La fel de straniu şi dificil de explicat este şi modul în care Antonescu forţează apropierea de Băsescu. Cu fiecare apariţie, cu fiecare atac împotriva foştilor aliaţi, dar şi împotriva propriului electorat, preşedintele PNL încearcă parcă cu tot dinadinsul să-şi trădeze propriul crez politic. Sau cel puţin, acel crez politic pe care l-a promovat până de curând.

Rămân multe întrebări legate de comportamentul lui Crin Antonescu. Să fie oare vorba doar despre urmărirea orbească a propriului interes? Sau vorbim de un om şantajabil, un om care se află la mâna lui Traian Băsescu şi care îi face jocurile pentru a-şi salva propria piele ? Indiferent care este răspunul, Antonescu a dovedit că este un caracter slab, o persoană nepotrivită pentru a ocupa funcţia la care aspiră atât de mult. Revoluţia bunului-simţ rămâne doar o palidă amintire.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mai, 2014
elena constantin
prost ituata
esti o pro-sti-tu-a-ta elena, oare mama ta e mandra de ce faci?
04 mai, 2014
popescu emil
De cand toate tarfele au ajuns moraliste?Sunt slabe sansele ca in tara asta sa se schime ceva .Pizda aceasta(autoarea articolului),in loc sa se multumeasca cu cateva sute de lei pentru prostiile scrise,ar face bine sa-si vanda organul cu care gandeste si scrie:UTERUL.Ar face cel putin 5o de euro pe ora.
Hai sictir piszda!
04 mai, 2014
tase
Subscriu!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ