Antonescu pe câmpii

| 30 apr, 2014

Strategia electorală a lui Crin Antonescu este extrem de simplă. Primul pas este să iasă la atac, cu o declarație în egală măsură confuză și agresivă, de regulă despre Victor Ponta. Vine de pildă și răbufnește cu o ură greu de justificat altfel decât prin frustrarea cuiva care-și vede pretențiile spulberate. Spune că Ponta o să-l regrete pe Băsescu.

Simplu, scurt, cu subiect și predicat, o declarație care este imediat preluată de presă și disecată din perspectiva contextului actual, în care Băsescu este etalonul necontestat al politicianului conflictual, care s-a menținut la putere prin învrăjbire, amenințări, șantaj și scandal. A doua zi toată lumea, nu numai Victor Ponta, vorbește despre recenta declarație de intenții a liderului PNL, care și-a luat angajamentul în public să fie mai rău decât a fost Băsescu. Ceea ce, trebuie să admiteți, este de natură să provoace repulsie sau chiar frisoane majorității electoratului, care s-au cam săturat de Băsescu mai ceva ca de merele pădurețe. După ce toți s-au scandalizat și au curs râuri de cerneală, revine liderul liberal cu precizări: stați, fraților, că n-ați înțeles, eu sunt un om bun... Crin Antonescu ne explică ca unor copii de grădiniță că a spus ce a spus doar pentru că nu va intra în "cârdăşie" şi nu face pact de coabitare cu bandiţii. Moment în care și cel mai tolerant om îl exclude pe Antonescu din tagma oamenilor serioși, care merită băgați în seamă. Până și un copil știe că pactul de coabitare a fost impus fără mari fasoane de la Bruxelles și la redactarea și semnarea acestui act impus a participat personal și Crin Antonescu, care acum o dă cotită într-un mod extrem de ofensator la adresa inteligenței electoratului.

Cu liderul PNL nu s-a schimbat mai nimic în ultimii doi ani, din punct de vedere al reacțiilor publice. Așa cum ne servea una caldă, una rece pe când se fălea cu funcția de co-președinte al USL, la fel și în prezent, când nu mai reprezintă mare lucru din punct de vedere politic, oscilează după o sinusoidă comportamentală destul de monotonă. Ieri era mai rău decât Băsescu, azi este un om bun. Iar cele două concepte nu se exclud deloc, din nefericire și medical vorbind...

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ