Reacţie violentă a basiştilor împotriva BOR

| 29 apr, 2014

Ca urmare a unei întâlniri dintre premierul Victor Ponta, Mugur Isărescu şi PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, presa subordonată Palatului Cotroceni a demarat o adevărată campanie de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române.

Luni, premierul Victor Ponta şi mai multe persoane publice au avut o întrevedere cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru a obţine binecuvântarea înaltului prelat. La întâlnirea cu Patriarhul au participat o serie de personalităţi publice precum Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, vicepremierii Liviu Dragnea (ministrul Administrației și Dezvoltării Regionale), Gabriel Oprea (ministrul Afacerilor Interne) și Daniel Constantin (ministrul Agriculturii).

Invitat fiind la o emisiune TV, premierul a ţinut să precizeze că în cadrul întâlnirii s-a discutat implicarea Bisericii în procesul de absorbţie al fondurilor europene şi finanţarea construirii Catedralei Mântuirii Neamului. "Bineînţeles că am discutat despre Catedrală. Nu aveam cum să nu vorbim despre Catedrală pentru că este şi în proiectul Romania 100. Este un proiect pe care îl susţin şi de altfel, în fiecare an, am alocat o parte din bani, o altă parte a fost dată de credincioşii din ţară, dar nu de-asta ne-am văzut, dar sigur că am vorbit şi despre Catedrală, cum să nu vorbim pentru că este un proiect, repet care este inclus în ceea ce noi am lansat <>", a precizat la România TV, premierul Victor Ponta.
Aflate în criză de subiecte care să pună Guvernul condus de premierul Victor Ponta într-o lumină proastă, presa aservită Cotroceniului a iniţiat un atac josnic la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, a fost luată la ţintă Catedrala Mântuirii Neamului despre care jurnaliştii au afirmat că premierul o foloseşte într-un registru electoral. Conform acestora,  din pricina alegerilor din acest an, liderul social-democrat caută sprijinul Bisericii în campania electorală contra finanţării acordate pentru ridicarea Catedralei din Bucureşti.
Cei care critică sprijinul acordat de Guvern construirii Catedralei doresc să politizeze un subiect care se află pe agenda de priorităţi a multor români. Preocuparea Guvernului de a spijini construcţia Catedralei este justificată în contextul în care în ţara noastră este creştină, iar marea majoritate a românilor îmbrăţişează valorile ortodoxe. În acelaşi timp, Biserica a avut întotdeauna un rol social important în societatea românească şi prin urmare, aceasta se bucură de cea mai înaltă încredere în rândul românilor. Aşadar, având în vedere importanţa Bisericii Ortodoxe Române în societate, este normal ca Executivul să se afle în perfect consens cu voinţa credincioşilor de a sprijini acest proiect.
Un alt subiect de atac la adresa Bisericii l-a constituit  aşa-zis-ul caracter secret al întâlnirii dintre oficialii guvernamentali şi capetele bisericeşti. Reacţia este una nejustificată în contextul în care vizita primului-ministru a fost publică şi la ea au participat şi alte personalităţi, pe lângă membri ai Guvernului.  De altfel, goarnele băsiste se fac că uită faptul că, până să piardă din credibilitate, Traian Băsescu nu rata niciun moment pentru a face baie de mulţime la liturghii sau era nelipsit de la întâlnirile marilor prelaţi. Acum că Traian Băsescu nu mai este popular, presa subordonată acestuia atacă una din instituţiile cu cea mai mare credibilitate în rândul românilor.
Reacţia violentă a presei subordonate liderului de la Cotroceni la adresa Bisericii este lipsită de temei în contextul în care întâlnirea dintre Premier şi Patriarh s-a făcut într-un mod transparent. Înverşunarea cu care critici au atacat de această dată Biserica este josnică şi necredibilă. Ţinând cont de importanţa Bisericii în rândul românilor şi credibilitatea de care aceasta se bucură, întreaga critică adusă de băsişti va avea un efect de bumerang care va lovi corul de critici dirijaţi de la Cotroceni.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iun, 2014
Breaking news de la BOR
Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul bisericesc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori, pentru că nu doreşte ca drept-credincioşii să folosească şampon de origine păgână, Patriarhul Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi ? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil ? Logica, raţiunea şi gândirea critică vă definesc ? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare ? Noul şampon Arsenie Boca vă scapă de toate aceste probleme diabolice, lăsând loc “învăţăturilor” Bisericii. Aveţi îndoieli referitoare la religii şi zei ? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: neuronii ? Circumvoluţiunile reprezintă o povară ? Şamponul Arsenie Boca face ca toate acestea să dispară, lasându-vă creierul neted astfel încât pe el să vă poată patina muştele.

Simţiţi că nu mai puteţi gândi ? Creierul dumneavoastră a început să dea rateuri ? Aţi rămas fără discernământ ? Votaţi la îndemnul preotului ? Aţi început să ascultaţi manele ? Vi se întâmplă să vă curgă salivă în colţul gurii din cauza IQ-ului de omidă ? Înseamnă că şamponul Arsenie Boca şi-a făcut efectul şi sunteţi pregătiţi să treceţi la pasul următor pentru atingerea morţii cerebrale: balsamul bisericesc Iustin Pârvu. Acesta lasă loc superstiţilor şi stereotipurilor. După ce-l veţi folosi, veţi putea simţi o dorinţă enormă de a accesa Internetul şi a posta citate din Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc sau Petre Ţuţea, imagini cu icoane sau profeţii apocaliptice.

Nu uitaţi ! Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca şi balsamul Iustin Pârvu ! Pentru o minte strălucitoare asemeni unui bec ars !!!
04 iun, 2014
Parintele Portofenie
Ştiaţi că:
- Iisus s-a născut din mamă virgină, aceasta fiind fertilizată in vitro de către o fantomă ?
- deţine recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de abstinenţă sexuală şi anume 33 de ani ?
- exceptând faptul că era tâmplar, mai practica iluzionismul, medicina alternativă şi multe alte practici “magice” ?
- inelele lui Saturn sunt de fapt prepuţul lui Iisus, fapt dovedit de teologul Leo Allatius ?
- Biblia ne spune că Iisus era o forma de viaţă neconvenţională, el fiind alcătuit din pâine integrală şi vin Chateau Cheval Rouge ?
- îi iubeşte atât de mult pe americani încat a ţinut secret mântuirea sa până în anul 1492 ?
- poate merge pe apă pe care o transformă în vin, pentru ca apoi, prin tranzitivitate, să poată merge şi pe vin ?
- a reuşit să se supună sacrificiului suprem chiar dacă, fiind atotştiutor, cunoştea faptul că după trei zile va învia ?
- a murit şi a înviat de peste 2000 de ori ?
- este primul caz confirmat de “înălţare”/”levitaţie” ?
- unul dintre hobby-urile sale este apariţia în visele schizofrenicilor ?
01 iun, 2014
Breaking news de la BOR
Conflict în stil mafiot între două bande de preoţi

Având reputaţia unui loc al moralităţii şi al regăsirii sufleteşti, Catedrala Patriarhală a fost, cu puţin timp în urmă, scena unui atac nemaiîntâlnit. Fiind înarmaţi cu săbii Jedi, câţiva membri ai clanului “Popii Căldărari”, au descins în zona de influenţă a rivalilor din clanul “Popii Ursari”. Disputa a izbucnit din cauza neînţelegerii generate de banii obţinuţi în urma pelerinajului organizat la moaştele făcătoare de minuni ale ciocănitoarei Woody. Până la momentul intervenţiei trupelor speciale de călugări, Bătaia Cea Ruptă din Rai a avut unele consecinţe nefaste pentru ambele tabere: veşminte sfâşiate, credinţe sparte şi haruri fracturate.

Printre cei reţinuţi se numără şi Cuviosul Sofronie, zis şi Tămâie, temut membru al “Popilor Căldărari”, dat în urmărire generală pentru un lung şir de minuni comise cu sânge rece folosind sfântul Levier. “De fiecare dată s-a bazat pe relaţiile lui la Muntele Athos pentru a ocoli legea divină, dar iată că am reuşit să-l arestăm. Va posti şi va face canoane aspre pentru mult timp de acum încolo. Mai pe scurt, a pus-o de mântuire.”, a declarat monahul Ilarie.

Părintele Coşmelie, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, susţine că mulţumită capturării membrilor celor două clanuri, credinţa strămoşească dacică ortodoxă îşi va putea recăpăta locul binemeritat în inimile enoriaşilor.
30 apr, 2014
Parintele Alcoolie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Cocalarie, sărăntocilor.
30 apr, 2014
irinapop
pentru 222
Stimabile, care nici macar nu ai indraznit sa-ti pui un nume, nu credeam ca Ponta si USL au fost alesi ca sa continue ceea ce Basescu si carpa lui, BOC, asa cum "elegant si civilizat" te exprimi, au facut rau. Dimpotriva, credeam ca Ponta este unde este sa ne fie noua tuturor mai bine, sa le dea peste bot basistilor si sa arate cat de mult bine vrea si poate face un adevarat premier, nu o "carpa", asa cum il numiti voi pe Boc. Cand colo, ce sa vezi, Boc a redus numarul de taxe, Ponta le-a marit, Boc a redus salariile TUTUROR bugetarilor, Ponta a marit cu NUMAI 30% salariile primarilor si ale angajatilor din primarii, Boc a inchis spitale, Ponta n-a reusit sa deschida nici macar unul. Cu Boc, somajul a crescut, cu Ponta somajul a crescut si mai mult, politizarea tuturor institutiilor statului, dusa la absurd de Boc, este desavarsita de Ponta. De Rosia Montana si fracturare mai are rost sa amintesc declaratiile lui Ponta inainte si dupa alegeri? Dar de miile de km de autostrazi promisi in campanie pe care Ponta n-a reusit sa le construiasca?
Si cu toate astea, tot cei care-i amintesc lui Ponta pentru ce a fost votat sunt basisti si au "neuron stingher"? Bai bolsevicilor, astia macar au un neuron, voi ce aveti in creierasul ala? Galeti, mici, faina si ulei?
30 apr, 2014
TEO
TU VREI CA UN ASEMENEA GOLAN SA CONDUCA ROMANIA , UN OM CARE IN VIATA LUI N-A FOST IN STARE DE NIMIC ,NU CRED CA UN PARTID MARE CA PSD SA NU GASEASCA .......UN ADEVARAT PRESEDINTE .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ