Ponta: Avem gazoduct Iaşi-Ungheni, nu şi companie de distribuţie. Trebuie înfiinţată până în toamnă

| 30 apr, 2014

Gazoductul Iaşi-Ungheni este finalizat, dar nu există compania care să se ocupe de distribuţie, a afirmat premierul Ponta, care i-a cerut, în Guvern, ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, ca, până în toamnă, să efectueze demersurile necesare pentru înfiinţarea unei astfel de companii.

"Gazoductul pe partea românească este finalizat, pe partea moldovenească a durat un pic mai mult, dar se finalizează şi la ei. O să vă rog, domnul ministru Nicolescu, să vedeţi toate procedurile legale. Am vorbit şi cu cei de la Transgaz, pentru că e vorba de compania care exploatează. Acum, avem conducta, dar nu are cine să distribuie gazul şi aveţi grijă, până în toamnă, să se întâmple lucrul acesta", a cerut Ponta.

Republica Moldova este convinsă că, cel mai târziu la 27 august, va beneficia, prin intermediul gazoductului Iaşi-Ungheni, de gaze din România, la tarife mult mai bune, care să îi arate ce înseamnă diversitate şi siguranţă energetică, a afirmat, marţi, premierul moldovean, Iurie Leancă.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ