Ponta: O să avem o linie de garanţii pentru firmele care investesc în Rep.Moldova

| 29 apr, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Executivul intenţionează să iniţieze o linie de garanţii pentru cei care investesc şi în Republica Moldova.

'Îmi doresc foarte mult ca firme româneşti să deschidă unităţi de producţie şi peste Prut, căci, până la urmă, încet, încet trebuie să-i tragem cât mai aproape de noi pe cei din Republica Moldova, să le arătăm disponibilitatea şi dorinţa de a fi lângă noi', a spus prim-ministrul.

Potrivit premierului, acest ajutor va fi acordat în limitele pe care le permite Uniunea Europeană.

'Dar, aşa cum o fac francezii şi italienii cu investitorii lor, capitalul românesc va fi sprijint prin intrarea în vigoare de la 1 iulie a scutirii de impozit pe profitul reinvestit, fapt ce va permite firmelor serioase să investească sumele de bani suplimentare de care vor dispune în tehnologizare, în dezvoltare care să le aducă câştiguri suplimentare, crearea de noi locuri de muncă. Intenţia Guvernului de diminuare a contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale va fi o altă măsură având urmări benefice pentru investitori. Dar, cred că sprijinul cel mai important de care beneficiază investitorii serioşi, corecţi, îndreptaţi spre dezvoltare şi creare de noi locuri de muncă îl constituie iniţierea şi aplicarea un program de garanţii în diverse forme. Fie că este vorba de ajutorul de minimis, fie garanţiile pentru tineri ori cele pentru IMM-uri', a precizat premierul Victor Ponta, după vizita efectuată la firma Pambac din Bacău.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ