Romanul "Cartea şoaptelor", de Varujan Vosganian, va fi prezentat la Vatican

| 24 apr, 2014

Luni, 28 aprilie, de la ora 18.00, Ambasada Armeniei pe linga Sfintul Scaun va organiza la Vatican (Roma, Borgo Pio, 141) o prezentare in prezenta autorului a romanului Cartea soaptelor, de Varujan Vosganian. Unul dintre cele mai apreciate si mai premiate volume din anul editorial 2009, Cartea soaptelor (Polirom, 2009, 2012) a fost declarat recent bestsellerul anului 2013 in Armenia, informeaza editura Polirom.

Romanul a obtinut Premiul „Cartea anului 2009”, acordat de revista Romania literara, cu sprijinul Fundatiei Anonimul, Premiul revistei Observator cultural pe anul 2009, Marele premiu Niram Art – Trofeul Mihail Sebastian, acordat de revista multiculturala Niram Art, in colaborare cu Institutul Cultural Roman de la Madrid, Premiul „Mihail Sadoveanu”, oferit de revista Viata Romaneasca, Premiul pentru proza al revistei Arges, Premiul „Gheorghe Craciun”, oferit in cadrul colocviului „Generatia 80”, Premiul revistei Convorbiri literare pe anul 2009, Premiul Academiei, acordat celei mai bune lucrari in proza a anului 2009. A fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din Romania pe anul 2009, informeaza hotnews.ro.

Cartea soaptelor a fost tradusa deja in numeroase limbi, astfel ca la numai trei luni de la aparitia romanului la Editura Polirom, editura Pre-Textos (Valencia, Spania) a achizitionat drepturile de publicare a Cartii soaptelor in limba spaniola, traducere realizata de Joaquin Garrigos si aparuta in ianuarie 2011. Alaturi de versiunea spaniola, a fost publicata in 2011 traducerea in limba italiana, sub semnatura Anitei Bernacchia si aparuta la Keller Editore. In aprilie 2012, Cartea soaptelor a aparut in armeana, la Editura Uniunii Scriitorilor din Armenia, traducere coordonata de Sergiu Selian.

Cartea soaptelor a mai aparut in bulgara, la Editura Avangard Print, in traducerea Vaninei Bozhikova; in franceza la Editions de Syrtes, in traducerea lui Laure Hinckel si Marily le Nir; in ebraica la editura Hakibbutz Hameuchad, traducere de Any Shilon; in maghiara si ceha la Orpheusz din Budapesta si Havran din Praga si in suedeza la editura 2244, in traducerea lui Inger Johansson.

Recent, romanul semnat de Varujan Vosganian a obtinut o nominalizare la unul dintre cele mai importante premii literare din spatiul german, Premiul Tirgului de Carte de la Leipzig.

Romanul este disponibil si sub forma de eBook.

Varujan Vosganian s-a nascut la 25 iulie 1958, in Craiova. Este presedintele Uniunii Armenilor din Romania si prim-vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrarile sale includ trei volume de poezie - Samanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de brate (2005) -, precum si volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.

La Editura Polirom a publicat recent volumul Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri, editie cartonata, disponibil si in editie digitala. Volumul a fost nominalizat recent in cadrul Galei Premiilor Radio Romania Cultural, sectiunea „Proza”, editia 2014, si la Premiile revistei Observator cultural, sectiunea „Proza”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ