Traian Băsescu: Voi publica o carte de memorii în primăvara anului viitor. Voi fi 100% sincer și unii se vor supăra

| 29 iul, 21:41

Traian Băsescu a vorbit la B1TV despre cartea de memorii pe care intenționează să o publice în primăvara anului viitor.

Fostul președinte a declarat că, pentru moment, vorbește în fața unui microfon, iar apoi va ruga pe cineva să transcrie. ”Acum nu mă ajută nimeni. Oferte sunt, dar nu vreau să fie cunoscut conținutul”, a spus Băsescu.

Cartea de memorii ar urma să acopere strict perioada de zece ani în care a fost președinte al României și va acoperi evenimentele în ordine cronologică. Cartea va conține ”exact lucrurile cum le-am văzut eu și prin prisma nivelului de informație pe care am avut-o, spre deosebire de cei care scriu despre Băsescu, dar care nu știu ce informații am avut eu”, a mai afirmat Traian Băsescu. 

Întrebat cât de sincer va fi în scrierea acestei cărți de memorii, Traian Băsescu a răspuns: ”Voi fi sută la sută sincer. Ce nu se poate scrie nu o să scriu. Decât să scriu o minciună mai bine nu scriu. Totuși, din activitatea unui președinte sunt lucruri ce nu pot fi scrise”. 

”La anul, la primăvară, va fi gata. Aș vrea să fie ceva citibil. Intenționez apoi să dezvolt un volum separat despre probleme de securitate națională, despre problemele economice așa cum le-am văzut eu”, a mai spus Băsescu. 

Fostul președinte al României a mai spus că memoriile sale vor deranja, dar nu pe toată lumea. 

”Au fost zece ani extrem de grei cu inundații, cu secetă, cu două suspendări, cu schimbări dramatice în Europa, s-a transformat Europa, iar aceste lucruri eu le-am perceput de acolo”, a mai precizat Băsescu.

Întrebat ce impresie i-a lăsat Elena Udrea prima dată când a văzut-o, Băsescu a spus: ”prima impresie a fost excepțională. Am cunoscut-o la sediul PDL, când se candida la primăria Capitalei. Ea candida drept consilier. Mi-a lăsat o impresie bună pentru că arăta bine și era isteață, era un jurist isteț”. 

Traian Băsescu a mai declarat că va folosi și documente și vor fi incluse și detalii despre răpirea jurnaliștilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ