Traian Igaş: Consider necesară simplificarea aprobărilor ISU

| 05 iul, 20:09

Senatorul liberal Constantin Traian Igaş a depus la Senat o iniţiativă legislativă având ca scop eficientizarea procedurilor din domeniul situaţiilor de urgenţă.

'Consider că România are nevoie de o amplă revizuire legislativă în domeniul situaţiilor de urgenţă, sarcină care îi revine viitorului Parlament ce va fi ales aproape de finele acestui an. Cu toate acestea, ca parlamentar, am elaborat, în urma consultării unor agenţi economici şi a reprezentanţilor unor instituţii cu rol de control, o serie de iniţiative legislative care prevăd clarificarea şi eficientizarea procedurilor de lucru. Consider că exercitarea autorităţii de stat în domeniul ISU, în special a apărării împotriva incendiilor, trebuie să se realizeze şi prin activităţi de îndrumare şi consiliere premergătoare procesului de avizare, autorizare, contribuind la eliminarea disfuncţionalităţilor în dialogul instituţie- prestator- utilizator', a declarat marţi presei senatorul. 

Fostul ministru a venit cu o iniţiativă legislativă care modifică regulile într-un domeniu aflat sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne şi propune modificarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, în sensul simplificării procedurilor de lucru şi eliminării barierelor administrative cu care se confruntă mediul de afaceri. De asemenea, propune reglementarea unor cerinţe care în practică îşi pierd din relevanţă şi implică costuri ridicate pentru agentul economic. 

'Nefericitul eveniment din octombrie 2015 a creat haos şi a evidenţiat numărul mare de legi care reglementează acest domeniu. Ca fost ministru al Administraţiei şi Internelor am considerat că am responsabilitatea de a contribui la eficientizarea legislaţiei în domeniul apărării împotriva incendiilor. Pentru aceasta am avut consultări atât cu MAI, cât şi cu mediul de afaceri, în urma cărora a rezultat iniţiativa legislativă pe care am depus-o la Senat. Modificările ce le-am propus au ca scop crearea unei baze legislative facile şi operative din punctul de vedere al costurilor şi al procedurilor administrative, atât pentru instituţiile statului cu competenţe în domeniu, cât şi pentru proiectanţi, executanţi şi utilizatori', a adăugat senatorul Constantin Traian Igaş.

Tag-uri: ISU, smurd, Traian Igaş
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ