Transelectrica, profit net în scădere cu 31%, în primul semestru

| 16 aug, 14:42

Transelectrica a realizat, în primul semestru din acest an, un profit net de 98 milioane lei, în scădere cu 31%, comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

''Profitul net a înregistrat o scădere de aproximativ 30,62% față de cel înregistrat în semestrul I 2016 (98 milioane lei de la 142 milioane lei) evoluție determinată în principal de scăderea veniturilor din serviciul de transport al energiei electrice'', se arată în documentul citat.

Potrivit acestuia, în semestrul I 2017, cantitatea totală de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piața de energie electrică (27,40 TWh) a înregistrat o creștere de 4%, comparativ cu semestrul I 2016 (diferența între cele două perioade fiind de +0,9 TWh).

''Această tendință s-a manifestat în fiecare dintre lunile semestrului I 2017, cu preponderență în lunile ianuarie și februarie când, datorită temperaturilor foarte scăzute, consumul de energie electrică a fost crescut'', menționează sursa citată.

Cheltuielile totale operaționale (inclusiv amortizarea) realizate în semestrul I 2017 au crescut cu 37,72% comparativ cu perioada similară a anului anterior (1,611 miliarde lei de la 1,169 miliarde lei, în semestrul I 2016).

Conform sursei citate, rezultatele în scădere față de aceeași perioadă a anului precedent sunt cauzate în principal de tarife de transport diminuate față de aceeași perioadă a anului trecut cu 10%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ