Decizia transformării TVR3 într-un post dedicat zonelor rurale, analizată joi de Săftoiu şi senatori

| 29 mai, 2013

Proiectul de transformare a TVR 3 într-o televiziune dedicată zonelor rurale va fi analizat joi de Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, şi senatori din Comisia de Cultură din Senat, între care Georgică Severin, Sorin Ilieşiu, Damian Drăghici şi Sorin Roşca-Stănescu.

Membrii comisiei pentru cultură şi media din Senat se vor întâlni, joi, cu preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu, şi cu directorii studiourilor teritoriale ale TVR. La întâlnire, care va avea loc la sediul TVR Cluj, vor participa şi reprezentanţi ai managementului şi administraţiei TVR, se spune într-un comunicat remis Mediafax de reprezentanţii Televiziunii Române.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii, la care vor participa senatorii Georgică Severin, Sorin Ilieşiu, Alexandru Mazăre, Attila Laszlo, Damian Drăghici, Marian Vasiliev, Mihai-Ciprian Rogojan, Sorin Roşca-Stănescu, "va fi discutat rolul studiourilor teritoriale ale TVR în procesul de redresare financiară a televiziunii publice".

Dezbaterea va aduce în prim-plan subiecte precum: stadiul implementării în teritoriu a Programului de redresare economică a SRTv, dezvoltarea staţiilor teritoriale în contextul proiectului de regionalizare a României, importanţa producţiei locale în repoziţionarea canalului TVR 3, îmbunătăţirea ofertei editoriale, precum şi alte aspecte specifice funcţionării studiourilor teritoriale.

Am profitat de prezenţa la Cluj a membrilor Comisiei de Cultură din Senat şi i-am invitat să afle cum lucrează colegii de la studiourile teritoriale", a declarat Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al SRTv. "În acelaşi timp, aducem în discuţie proiectul de repoziţionare a canalului TVR3, pe care ni-l dorim o expresie a dimensiunii rurale a României şi în care studiourile teritoriale vor avea un rol decisiv", a adăugat Claudiu Săftoiu.

În luna martie, membri ai Comisiei de Cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor s-au întâlnit, la studioul central al TVR, cu preşedintele-director general, Claudiu Săftoiu, cu membrii Consiliului de Administraţie şi ai Comitetului Director. Membrii Comisiei de cultură au vizitat studiourile, spaţiile de montaj şi de emisie, unde au putut vedea modul concret în care se desfăşoară producţia de televiziune şi dotările tehnice ale SRTv, se mai spune în comunicat.

Claudiu Săftoiu şi-a prezentat planurile privind transformarea TVR 3 într-o televiziune dedicată zonelor rurale, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX şi publicat în 25 ianuarie 2013.

Tag-uri: Săftoiu, senat, TVR3
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ