Transgaz: Consumul de gaze al României se menţine la nivelul din 2012

| 26 apr, 2013

Transgaz estimează că, în 2013, consumul de gaze al României se va menţine la nivelul de anul trecut. O creştere ar putea să pună în pericol realizarea veniturilor companiei din transportul de gaze.

 

Consumul de gaze naturale al României s-a aflat în scădere uşoară în primul trimestru din 2013, cu aproape 5% faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potivit directorului Dispeceratului de Gaze din cadrul Transgaz, Mihai Pătârniche.

România a consumat 144,575 milioane MWh de gaze naturale în 2012, în scădere cu 4,14% faţă de perioada similară a anului anterior, care s-a ridicat la 150,808 milioane MWh, conform datelor centralizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Producţia internă de gaze naturale în luna decembrie 2011, care intră în consum, a reprezentat 74,91% din totalul surselor, primii doi producători (Romgaz şi Petrom) acoperind 98,17% din această sursă.

Importul care a intrat în consum în luna curentă a reprezentat diferenţa, respectiv 25,09%. Primii trei importatori - furnizori interni - au realizat împreună 61,51%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ