Transporturile scot la privatizare aeroporturile din București și Administrația Porturilor

| 15 dec, 13:48

Ministerul Transporturilor propune listarea la bursă a Companiei Naționale "Aeroporturi București" și a Companiei Naționale "Administrația Porturilor Maritime" Constanța prin oferte publice primare inițiale (IPO) de vânzare a unor pachete de acțiuni de 20-25% din capitalul social al societăților.

Potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea bugetului propriu de venituri și cheltuieli al Ministerului Transporturilor privind activitatea de privatizare pe anul 2016, lansat în dezbatere publică, se impune modificarea strategiei de privatizare actuale în condițiile în care, conform unui memorandum publicat pe 4 octombrie 2016 de Executiv, s-a convenit ca la CNAB și CNAPM Constanța să aibă loc o majorare de capital social prin emiterea de noi acțiuni reprezentând 20-25% din capitalul social al fiecărei companii și vânzarea acestora prin BVB.

"Pentru Compania Națională 'Aeroporturi București" — SA și Compania Națională 'Administrația Porturilor Maritime' SA Constanța se impune modificarea strategiei de privatizare actuale, pentru vânzarea de acțiuni emise prin majorarea capitalului social, prin derularea de către companii a câte unei oferte publice primare inițiale de vânzare de acțiuni (IPO) pentru pachete de acțiuni reprezentând 20-25% din capitalul social al companiilor. Se intenționează promovarea și derularea de către companii a câte unei IPO prin emiterea de acțiuni suplimentare reprezentând 20-25% din capitalul social al fiecărei companii. În cazul derulării IPO, sumele ce vor fi încasate aparțin companiei emitente și vor fi folosite de către aceasta, în conformitate cu prevederile legale în vigoare'', se menționează în instrumentul de motivare care însoțește proiectul de HG publicat pe site-ul ministerului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ