Tranzacţie gigant pe piaţa farmaceutică

| 23 noi, 14:32

Pfizer a primit aprobare oficială din partea consiliului de administraţie pentru achiziţia Allergan, producătorul celebrului Botox, într-o tranzacţie gigant de peste 150 de miliarde de dolari, care va crea cea mai mare companie farmaceutică din lume, scrie Reuters citând surse familiare tranzacţiei.

Pfizer a primit aprobare oficială din partea consiliului de administraţie pentru achiziţia Allergan, producătorul celebrului Botox, într-o tranzacţie gigant de peste 150 de miliarde de dolari, care va crea cea mai mare companie farmaceutică din lume, scrie Reuters citând surse familiare tranzacţiei.  

Tranzacţia, care va fi cea mai mare făcută vreodată în farma, va fi anunţată luni şi va crea cu siguranţă controverse, pentru că Pfizer ar urma să se ”mute” în Irlanda, un paradis fiscal, locul unde Allergan este deja înregistrată, într-o aşa numită „inversiune” care ar reduce drastic impozitul plătit. 

De la începutul anului 2014, în sectorul farmaceutic a avut loc un val fără precedent de preluări, de la producători mari care au cumpărat companii mai mici, la consolidarea care a avut loc între producătorii de medicamente generice.

O ofertă pentru Allergan, care are o capitalizare de piaţă de 113 miliarde de dolari, ar fi a doua încercare a Pfizer de a cumpăra un concurent european, după tentativa fără succes de anul trecut de combinare cu grupul anglo-suedez AstraZeneca, relatează Reuters.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ