RTV.net: Trei eleve din Bacău, arestate preventiv pentru şpagă la examen

| 11 aug, 2013

Trei eleve de la Şcoala Postliceală Sanitară "Christiana" din Bacău au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce au fost prinse în timp ce strângeau bani pentru profesorii din comisia de examen.

Fetele au absolvit cursurile Şcolii Postliceale "Christiana" din Bacău. Elevele, din postura de şefe de clasă, sunt acuzate că au adunat câte 200 de lei de la fiecare din cei 28 de absolvenţi, pentru a-i da profesorilor din comisia de examen, potrivit România TV. În total, au fost strânşi 5.600 de lei.

Examenul de absolvire la specializarea "asistent medical generalist" era programat luni, însă banii nu au mai ajuns la dascăli, notează RTV.net.

Ancheta a demarat în momentul în care o elevă, căreia i se ceruse suma de 200 de lei, a depus un denunţ, procurorii deschizând dosar penal pentru trafic de influenţă.

La propunerea procurorilor, Judecătoria Bacău a admis, sâmbătă, propunerea de arestare preventivă a elevelor pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Avocatul celor trei a declarat că strângerea de bani pentru "protocolul" comisiei este o tradiţie la şcoala respectivă.

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, într-un comunicat de presă, că în paralel cu instituţiile care fac cercetări în acest caz, va derula propria anchetă, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, şi va dispune măsurile care se impun.

"Ministerul Educaţiei Naţionale condamnă cu fermitate situaţia apărută la Şcoala Postliceală Sanitară «Christiana» Bacău şi respinge astfel de practici care exced regulamentele şcolare şi care nu au ce căuta în sistemul românesc de educaţie. (...) Reiterăm faptul că Ministerul Educaţiei Naţionale manifestă toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispoziţie pentru a asigura legalitatea şi corectitudinea organizării şi desfăşurării examenelor naţionale", s-a mai arătat în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ