Trei zile în care Traian Băsescu s-a băgat în seamă

| 29 noi, 2013

Trei zile au durat evenimentele organizate de România cu prilejul vizitei premierului chinez.

Trei zile în care zeci de lideri politici europeni și mii de oameni de afaceri au putut discuta despre viitorul investițiilor din această zonă a Europei. Trei zile în Guvernul a câștigat enorm în imagine internă și externă. Trei zile însă în care președintele României a făcut mai tot ce a putut pentru a deturna agenda.

Show-ul prezidențial a început duminică după-amiază, când Traian Băsescu a avut o nouă ieșire la ceas de seară pentru a ne spune cum și de ce respinge el bugetul. Speranța președintelui a fost foarte probabil aceea că televiziunile și presa scrisă își vor pierde timpul luni cu disecarea declarațiilor sale și nu cu altceva. Nu i-a ieșit.

A venit după aceea celebrul anunț privind convocarea unei ședințe a CSAT marți, chiar la ora la care Victor Ponta urma să se întâlnească cu premierul chinez la Palatul Victoria. Chiar dacă a fost o discuție între cele două Palate pe acest subiect, iar ședința fusese stabilită din 18 noiembrie, nimic nu l-a oprit pe președinte să facă anunțul oficial într-un moment extrem de nepotrivit. Un nou rateu al diversiunii prezidențiale, după ce mare parte din jurnaliști au înțeles schema lipsită de fair play a lui Traian Băsescu.

În fine, lovitura de grație a președintelui s-a vrut a fi ieșirea de miercuri, când a transmis un mesaj extrem de explicit despre relația cu Republica Moldova – mai exact despre unirea cu România – mizând să arunce în aer dezbaterile de la televiziuni. Din nou, eșec pe linie, în condițiile în care televiziunile și majoritatea jurnaliștilor și-au dat seama că declarațiile lui Băsescu sunt neserioase și diversioniste.

Din fericire pentru prestigiul României, tentativele președintelui de a lovi în imaginea Guvernului, din dorința de a acoperi mediatizarea evenimentelor importante de la București, nu a dat roade, însă acțiunile sale arată clar că Traian Băsescu este omul care nu se poate abține, indiferent de situație.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 2013
cantautor
interesant,toate incercarile lui Basescu de a capta atentia,au esuat lamentabil....
se pare ca doar la tine a gasit "terenul fertil"...
esti din acelasi aluat,nu te poti "abtine"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ