Tren deraiat în Mehedinți, trafic perturbat între Timişoara şi Bucureşti

| 01 feb, 10:07

Un tren cu 20 de vagoane de motorină a deraiat în Mehedinți. Trei dintre vagoane au ieșit de pe șină. Dintr-un vagon se scurge motorină.

Potrivit IGSU, în zonă s-a montat un dispozitiv de protecție și se așteaptă intervenția reprezenților CFR cu echipament auxiliar pentru  transferul combustibilului și repunerea vagonului pe șine.

La fața locului sunt 3 echipaje de pompieri și un echipaj cu autospecială CBRN(destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție și a celui afectat)
Pentru menţinerea traficului feroviar de călători operaţional, CFR SA  asigură transbordare cu mijloace auto între stațiile Drobeta Turnu Severin - Gârniţa (și retur), călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.

Trenurile înscrise în circulaţie până la ora 12.00 pentru care se asigură transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797. IR 1692, IR 1591 şi IR 1590.

Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului cu un tren de ajutor şi o macare de mare tonaj pentru repunerea pe şină a  vagoanelor, apoi se va interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă.

La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.

Tag-uri: tren, tren deraiat
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ