TREZITUL de dimineata este un chin. EXPLICAŢIA care lămureşte acest lucru

| 11 aug, 09:59

Peste o treime dintre romani nu se simt odihniti cand se trezesc dimineata, ceasul cu alarma si cafeaua fiind absolut necesare pentru inceperea zilei.

Aproape jumatate din romani se trezesc dimineata cu dureri de spate, de gat sau cu dureri lombare, iar 35% din ei nu se simt odihniti, arata un studiu online efectuat recent.

Potrivit unui studiu, daca te trezesti obosit si simti ca ai nevoie de macar o ora de somn in plus, doua lucruri nu sunt in regula: fie nu ai dormit suficient, fie organismul tau nu este obisuit cu un anumit ritm.

Corpul uman are un ceas biologic foarte bine pus la punct.

Cu o ora inainte de trezire corpul intra intr-un proces de refacere: somnul devine mai usor, temperatura corpului incepe sa creasca, iar numerosi hormoni precum cel al stresului sunt eliberati. Dar daca organismul nu are un anume ritm, corpul nu stie cand sa intre in procesul de refacere.

Studiile arata ca unul din cinci oameni se bazeaza pe ceasul biologic pentru a se trezi.

Butonul de “snooze”, contraindicat

Majoritatea oamenilor apasa butonul de “snooze” pentru a obtine cinci sau zece minute de somn in plus. Expertii o considera cea mai proasta practica. Acest lucru are o stransa legatura cu ora de refacere premergatoare momentului trezirii.

In momentul in care adormim la loc, organismul intra inca o data in somnul profund din care nu este indicat sa ne trezim. Expertii recomanda potrivirea alarmei la ora trezirii si deschiderea ferestrelor pentru a permite luminii sa patrunda in incapere. Astfel organismul este atentionat ca este dimineata.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ