Tribunalul Bucureşti: mandat de arestare preventivă de 29 zile pentru directorii RADET

| 26 iun, 2013

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis miercuri arestarea preventivă pentru 29 de zile a directorului general al RADET Bucureşti, Ion Voicu, a directorului economic al RADET Bucureşti, Dan Mavrodin, şi a directorului exploatare şi mentenanţă al RADET Bucureşti, Daniel Gărduş, acuzaţi de luare de mită.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.  Potrivit anchetatorilor, în luna februarie Ion Voicu şi Dan Mavrodin, în calitate de directori ai RADET Bucureşti, au pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale suma de 600.000 de lei (reprezentând 10% din suma pe care RADET Bucureşti o datora societăţii respective în baza unui contract), pentru a începe efectuarea plăţilor aferente materialelor livrate.

"Ulterior, procentul pretins a fost micşorat la 4% stabilindu-se ca tranşele de bani să le fie achitate directorilor. În baza acestei înţelegeri în perioada 13 februarie - 21 martie cei doi directori au primit în trei tranşe suma totală de 148.000 de lei", se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie i-au reţinut pe Ion Voicu, Dan Mavrodin şi Daniel Gărduş şi i-au prezentat miercuri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ