ACORDARE AJUTOR DE ÎNCĂLZIRE. Ce condiții trebuie să-l îndeplinești pentru a-l primi

| 09 oct, 2014

Cererile pentru acordarea ajutorului de incalzire pentru sezonul rece 2014 - 2015 poate fi solicitat de persoanele care au venit mediu lunar de 1.082 de lei, scrie metropotam.ro.

Cetatenii din Sectorul 1 isi pot depune, incepand cu data de 15 octombrie, cererile pentru acordarea ajutorului de incalzire pentru sezonul rece 2014-2015, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie fiind de 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure.

In cazul in care locuinta este incalzita cu gaze naturale, energie electrica, precum si cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atat in cazul familiilor cat si in cazul persoanei singure.

E bine sa stiti ca ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni si combustibili petrolieri se acorda pe baza de cerere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligatia de a mentiona corect componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute.

Totodata, ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie electrica se acorda doar in situatia in care acesta este principalul sistem de incalzire utilizat.

Pentru sistemul de incalzire cu agent termic, cererile/declaratiile pe proprie raspundere se vor ridica de la sediul S.C. RADET S.A. - Sectia de Distributie Sector 1 (Str. Radu Greceanu nr. 10-12) sau de la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 (Str. Maresal Averescu nr. 17).

Pentru ajutoarele de incalzire cu gaze, energie electrica si pentru cele cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, formularele vor putea fi ridicate de la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 (DGASPC).

Dupa ce vor fi completate cererile/declaratiile pe proprie raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei se depun la sediul DGASPC Sector 1 in vederea stabilirii dreptului financiar.

De asemenea, e bine sa stiti ca cererea/declaratia pe proprie raspundere privind acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei se depune impreuna cu declaratia (Anexa 2 din H.C.L. nr. 154/25.09.2014) potrivit careia beneficiarul se obliga ca, pana la data de 31.05.2015, sa aduca actele privind veniturile si componenta familiei pentru perioada noiembrie 2014 - martie 2015.

Nedepunerea acestor documente pana la data de 31 martie 2015 duce la recuperarea sumelor acordate cu titlu de ajutor pentru incalzirea locuintei conform O.U.G nr.70/2011 cu modificarile si completarile ulterioare.

Titularii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei sunt obligati sa comunice orice modificare intervenita in componenta familiei si a veniturilor acesteia in termen de 5 zile de la data modificarii.

Pentru mai multe informatii privind acordarea ajutoarelor pentru caldura, puteti contacta Biroul Relatii Interetnice din subordinea D.G.A.S.P.C Sector 1, Bd. Maresal Averescu nr. 17, telefon: 021/223.41.97 int. 148.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ