Directorii de la RADET acuzaţi de corupţie, eliberaţi din arest

| 03 iul, 2013

Directorii de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin şi Ovidiu Gărduş, acuzaţi că au cerut mită de la două societăţi comerciale, vor fi cercetaţi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, eliberarea lor din arest, aceştia având interdicţie de a pleca din Bucureşti şi Ilfov.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, miercuri, recursurile făcute de directorul general al RADET Bucureşti Ion Voicu, directorul economic Dan Mavrodin şi directorul de exploatare şi mentenanţă Ovidiu Gărduş împotriva deciziei din 26 iunie a Tribunalului Capitalei de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Instanţa a admis recursurile directorilor de la RADET şi a dispus ca aceştia să fie eliberaţi, înlocuind măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul şi judeţul Ilfov. Decizia instanţei este definitivă, astfel că cei trei directori de la RADET vor fi lăsaţi să plece din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei.

Directorii de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin şi Ovidiu Gărduş, arestaţi pentru fapte de corupţie, au creat "percepţie negativă asupra modului lipsit de onestitate în care se derulează afacerile" în România, a arătat judecătorul de la Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei din 26 iunie.

"Componenta de exemplaritate a măsurii preventive se impune şi raportat la percepţia partenerilor de afaceri implicaţi în aceste activităţi, reţinându-se că cei doi denunţători sunt reprezentanţii a două societăţi comerciale multinaţionale (Danemarca, respectiv Germania), iar prin atitudinea inculpaţilor s-a creat o percepţie negativă asupra modului lipsit de onestitate în care se derulează afacerile în spaţiu românesc datorită unor funcţionari care nu respectă valorile sociale ocrotite de lege", a notat judecătorul Tribunalului Bucureşti în motivarea decizie.

 

Tag-uri: curtea de apel, RADET
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ