Bucureștenii fără apă caldă – un sabotaj al liberalilor lui Iohannis?

| 07 oct, 2014

Bucureștenii care au norocul să locuiască într-un sector condus de unul dintre primarii ACL au fost ocoliți de neplăcerea de a avea de suportat efectele deciziei Distrigaz, adică oprirea apei calde.

Ultimele zile ale săptămânii care a trecut au fost pentru mulți dintre bucureșteni un adevărat calvar. Mai precis, pentru 1,7 milioane dintre ei, care locuiesc la bloc în sectoarele 2, 3, 4 şi 5 și ar fi trebuit să beneficieze de apă caldă în sistem centralizat, în loc de care însă, începând cu data de 2 octombrie, la robinete a curs doar apă rece.

Motivul? Oficial, Distrigaz a redus începând cu 30 septembrie cantitatea de gaz furnizată către ELCEN, invocând datoriile pe care le are de recuperat de la aceasta din urmă, în valoare de 88 de milioane de lei. Ca urmare, ELCEN-ul nu a mai putut furniza apă caldă la parametri corespunzători pentru RADET, iar bucureștenii s-au trezit că sunt nevoiți să se spele cu apă rece.

Ciudat este însă că, în toată această situație creată, de suferit au avut numai locuitorii Bucureștiului care sunt aprovizionați cu apă caldă de la CET Sud și CET Vest. Or, aceste două centrale aprovizionează cu apă caldă fix sectoarele 2, 3, 4 și 5, adică acele zone ale Capitalei unde în fruntea administrației se află un primar aparținând Alianței PSD-UNPR-PC. În schimb, sectoarele 1 și 6, unde primarul aparține ACL, au avut apă caldă pe toată durata crizei care a lovit restul Capitalei.

Citeşte şi: Iar NU este APĂ CALDĂ pe jumătate din Bucureşti

Iar în aceste condiții, nu putem să nu îi dăm dreptate lui Sorin Oprescu, care afirma că deciziile în urma cărora a apărut această problemă au fost luate "în contextul în care suntem în campanie electorală pentru alegerea preşedintelui" şi că în acestea "se simte un vânt liberal". Fiindcă în mod evident, bucureștenii care au norocul să locuiască într-un sector condus de unul dintre primarii ACL au fost ocoliți de neplăcerea de a avea de suportat efectele deciziei Distrigaz, deși centrala Grozăvești este și ea alimentată tot de respectivul furnizor de gaze naturale. "Consider că acţiunea Distrigaz Sud Reţele este forţată de diverse interese. Nu vreau să nominalizez, dar se simte un vânt liberal, atât în refuzul consilierilor generali PNL de a vota hotărârea legată de fuziunea RADET-ELCEN de săptămâna trecută, cât şi în deciziile celor de la GDF Suez care, în loc să stea la masa discuţiilor, au redus direct - subliniez, direct - presiunea la gazele naturale. Ei au început să o facă de joi (2 octombrie - n.r.), iar pe noi ne-au informat vineri după-amiază", a spus Oprescu. El a mai acuzat Distrigaz Sud Reţele că nu a informat nici cetăţenii înainte de a reduce presiunea la gaze, punând astfel în mod grav în pericol siguranța cetățenilor.

Foarte probabil, tocmai pentru a ascunde evidența jocului politic meschin pe care l-au făcut pe seama apei calde furnizate bucureștenilor, PNL și PDL au încercat să contraatace. Astfel, într-o conferință de presă, reprezentanții ACL s-au dat în spectacol, solicitând demisia primarului Oprescu și invocând chiar posibiltiatea unui referendum de demitere a celui care, în toată această criză, nu a făcut decât să apere interesele locuitorilor Capitalei, în fața unor politicieni dispuși chiar și să saboteze voit serviciile furnizate bucureștenilor, în speranța că astfel vor mai face rost de câteva procente electorale pentru Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ